AcasăȘTIRI EXTERNEDreapta din Italia denunță propaganda homosexuală în desenele animate. „Corectitudinea politică lovește...

Dreapta din Italia denunță propaganda homosexuală în desenele animate. „Corectitudinea politică lovește în copiii noștri”

Dreapta din Italia denunță propaganda homosexuală în desenele animate. „Corectitudinea politică lovește în copiii noștri”

Reprezentanții partidului Fratelli d’Italia, național-conservator și populist de dreapta din Italia condus de Giorgia Meloni, au cerut interzicerea unui episod din serialul de desene animate Peppa Pig unde apare un personaj ale cărui mame sunt lesbiene.

Federico Mollicone, un membru de rang înalt al Fratelli d’Italia, partid care se preconizează că va câștiga alegerile legislative din această lună, a făcut apel la televiziunea de stat Rai să nu difuzeze un episod al popularului serial de desene animate pentru copii Peppa Pig din cauza includerii unui cuplu de același sex în distribuția personajelor.

„Nu putem accepta îndoctrinarea de gen”

Episodul, intitulat „Familii”, a fost difuzat pentru prima dată în Marea Britanie marți și prezintă doi urși polari, două personaje lesbiene eroine ale programului, care sunt părinți împreună. Un personaj numit Penny anunță: „Locuiesc cu mama mea și cu cealaltă mamă. O mămică este doctor, iar cealaltă mămică gătește spaghete”. Familia se așează apoi la masă împreună.

Federico Mollicone, purtătorul de cuvânt al Fratelli d’Italia pentru chestiuni de cultură, a declarat că difuzarea episodului în Italia ar fi „inacceptabilă”, informează The Guardian. „Nu putem accepta îndoctrinarea de gen”, a declarat el pentru La Stampa. „Încă o dată, corectitudinea politică a lovit, în detrimentul copiilor noștri. Nu pot copiii să fie doar copii?”

El a adăugat: „Cerem televiziunii Rai, care cumpără drepturile pentru seria Peppa Pig în Italia, cu o taxă de la toți italienii, să nu difuzeze episodul în cauză pe niciun canal sau platformă web”.

A fost pentru prima dată când un cuplu LGBTQ+ a fost prezentat în istoria de 18 ani a serialului Peppa Pig, creat de animatorii britanici Mark Baker și Neville Astley. Măsura a fost luată în urma unei petiții online care cerea ca Peppa Pig să includă un cuplu de același sex. Nu este clar când va fi difuzat episodul în Italia, dar parftidul, al cărei lider, Giorgia Meloni, este pe cale să devină următorul prim-ministru, este împotriva căsătoriilor homosexuale și a creșterii copiilor de către un cuplu de același sex.

Partidul ei a contribuit, de asemenea, la împiedicarea adoptării în parlament, anul trecut, a unei legi împotriva homofobiei, elaborată de politicianul homosexual din Partidul Democrat, Alessandro Zan.

author avatar
Tudor Borcea