AcasăȘTIRI EXTERNEDramă naţională! Fostul președinte a murit într-un accident de elicopter!

Dramă naţională! Fostul președinte a murit într-un accident de elicopter!

Este dramă naţională în Chile! Fostul preşedinte Sebastian Pinera a murit, marţi, într-un accident de elicopter, în sudul ţării.

Surse guvernamentale citate de La Tercera au indicat că în elicopter se aflau patru persoane şi trei au fost „găsite de către primii salvatori”.

Patru persoane la bord

Surse guvernamentale citate de publicaţia La Tercera au declarat că patru persoane călătoreau în elicopter în momentul prăbuşirii şi că trei dintre ele au fost găsite de primii salvatori.

Agenţia naţională pentru dezastre din Chile, SENAPRAD, a confirmat că un elicopter s-a prăbuşit în oraşul Lago Ranco din sudul ţării şi că o persoană a murit şi trei au fost rănite.

Guvernul nu a precizat imediat cine se afla la bord.

Cine a fost Sebastian Pinera?

Sebastian Pinera, de asemenea un om de afaceri de succes, a reuşit o creştere economică rapidă şi o scădere abruptă a şomajului în timpul primului său mandat, din 2010 până în 2014, într-o perioadă în care mulţi dintre partenerii comerciali şi vecinii Chile se confruntau cu o creştere mult mai lentă

Preşedintele a administrat, de asemenea, răspunsul ţării la pandemia de COVID-19, când statul chilian a avut una dintre cele mai rapide rate de vaccinare din lume.

În ciuda aprecierilor pentru rezultatele economice ale guvernului său, mulţi chilieni au considerat că nu a făcut suficient pentru a combate inegalităţile profunde sau pentru a remedia neajunsurile din sistemul educaţional al ţării.

Pinera a fost căsătorit cu Cecilia Morel, cu care a avut patru copii. Lasă în urmă, de asemenea, 13 nepoţi.

author avatar
Andrei Ștefan
526 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri