AcasăȘTIRI EXTERNEDramă în Ucraina. Un soldat din Garda Națională a ucis cinci persoane...

Dramă în Ucraina. Un soldat din Garda Națională a ucis cinci persoane cu un Kalașnikov (VIDEO)

Dramă în Ucraina. Un soldat din Garda Națională a ucis cinci persoane cu un Kalașnikov (VIDEO)

Un soldat ucrainean a fost arestat , joi, 27 ianuarie, în Ucraina, după ce a ucis cinci persoane, între care patru camarazi, cu un Kalașnikov și a fugit apoi cu arma de asalt.

Această tragedie vine într-un moment în care Ucraina acuză Rusia, care a adunat trupe la granițele sale, că încearcă să o destabilizeze din interior.

Focurile au fost trase în jurul orei 03:40 (01:40 GMT) când soldatul și-a primit arma pentru a efectua un schimb de gardă la o fabrică a grupului Izhmash din orașul Dnipro.

Această fabrică produce rachete dar și vehicule și unelte industriale sau agricole.

Trăgătorul, un tânăr de 21 de ani

„Un membru al Gărzii Naționale ucrainene a tras cu o pușcă de asalt Kalașnikov în paznicii de la fabrică, apoi a fugit cu arma. Cinci persoane au fost ucise și alte cinci au fost rănite”, a declarat Ministerul de Interne într-un comunicat. Poliția spune că victimele sunt patru soldați ai Gărzii Naționale și un civil, o femeie.

La câteva ore după tragedie, ministrul de Interne a anunțat arestarea unui tânăr de 21 de ani din regiunea de coastă a Odessei și a publicat o fotografie cu el în uniformă, întins pe pământul înzăpezit, scrie AFP.

„Artem Riabciuk (născut în 2001) tocmai a fost arestat de polițiști în regiunea Dnipropetrovsk”, a scris ministrul Denis Monastirski pe Facebook. El a fost arestat în orașul Pidgorodni în jurul orei 07:30 GMT, a declarat poliția , la aproximativ cincisprezece kilometri de locul tragediei.

O operațiune specială fusese declanșată la Dnipro, oraș din centrul țării, și în regiunea înconjurătoare pentru a-l găsi. Comandantul Gărzii Naționale, Mikola Balan, a venit la fața locului. „Nu se cunosc încă motivele crimei”, a spus Ministerul de Interne.

După arestarea militarului, ministrul de Interne a anunțat înființarea unei comisii care să studieze circumstanțele dramei precum și „starea psihică” a tânărului.

Incidentele cu arme de foc în unitățile militare din fosta URSS sunt un fenomen recurent, deseori din cauza relelor tratamente aplicate soldaților. Mai general, incidentele armate au devenit mai frecvente în Ucraina, armele circulând mai liber în țară din zona de conflict.

author avatar
Tudor Borcea
367 afisari

2 COMENTARII

  1. Pe ministrul de finante cum il cheama? Nu cumva Tzaptzarapciuk Kazarski Sataniskowich von der Sullenberg

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger