AcasăȘTIRI EXTERNEDRAMĂ de proporţii uriaşe în Marea Roșie: peste 15.000 de suflete au...

DRAMĂ de proporţii uriaşe în Marea Roșie: peste 15.000 de suflete au PIERIT, după ce un vapor s-a scufundat!

HMS NorthumberlandDRAMĂ de proporţii uriaşe în Marea Roșie: peste 15.000 de suflete au PIERIT, după ce un vapor s-a scufundat!

O navă cargo s-a scufundat duminică în largul coastei sudaneze a Mării Roşii. În urma acestui accident, peste 15.000 de oi s-au înecat.

Nava, cu destinaţia Arabia Saudită, a naufragiat la scurt timp după ce a părăsit portul sudanez Suakin, un hub comercial pentru numeroase ţări africane, situat la circa 800 kilometri nord-est de Khartoum.

Vaporul depăşise tonajul acceptat

Nu se ştie clar încă de ce a naufragiat nava, dar se crede că motivele ar ţine de încărcătura prea mare, mult peste tonajul acceptat la bord. Echipajul a fost salvat, însă nu şi animalele.

Acum, există temeri privind „un impact asupra mediului după înecarea a mii de animale” în Marea Roşie, precum şi de o perturbare a activităţilor portului.

Portul Suakin este situat la 60 kilometri sud de Port Sudan, principalul port al ţării. În 25 mai, docurile sale au fost devastate de un incendiu. O anchetă a fost demarată pentru a determina cauza acestuia.

author avatar
Andrei Ștefan