AcasăȘTIRI EXTERNETRAGEDIE! Au murit 14 oameni! Avionul s-a prăbuşit din cauza ploii puternice...

TRAGEDIE! Au murit 14 oameni! Avionul s-a prăbuşit din cauza ploii puternice (VIDEO)

Tragedie, sâmbătă, în Brazilia. Au murit 14 oameni, după ce un avion s-a prăbuşit în nordul statului Amazonas, din Brazilia, a declarat guvernatorul Wilson Lima.

Accidentul a avut loc în provincia Barcelos, la aproximativ 400 km de capitala statului, Manaus.

Au decedat 12 turişti şi 2 membri ai echipajului

La bord erau 12 pasageri și doi – membri ai echipajului. Tragedia a fost anunțată de către guvernatorul statului Amazonas.

„Regret profund moartea celor 12 pasageri şi a celor doi membri ai echipajului care au fost victimele accidentului aviatic de sâmbătă din Barcelos”, a declarat Wilson Lima, care a continuat:

„Echipele noastre au lucrat încă de la început pentru a oferi sprijinul necesar. Condoleanţe şi rugăciunile mele se îndreaptă către familiile şi prietenii lor”.

Ar fi murit şi cetăţeni americani

Compania aeriană Aerotaxi din Manaus a confirmat că a avut loc un accident şi că investighează evenimentul.

„Contăm pe respectul pentru intimitatea celor implicaţi în aceste momente dificile şi vom fi disponibili pentru a oferi toate informaţiile şi actualizările necesare pe măsură ce ancheta avansează”, se arată în declaraţia companiei.

Potrivit unor instituţii media braziliene, printre victime ar fi și cetăţeni americani.

De ce s-a prăbuşit avionul?

Autorităţile şi specialiştii cercetează motivele dezastrului. Se pare că avionul s-a prăbușit pe o ploaie puternică și vizibilitate redusă.

Conform unor surse, avionul a fost închiriat de un om de afaceri în domeniul pescuitului, iar pasagerii erau prieteni din Brazilia pasionați de această activitate. Barcelos este o destinație turistică populară, deoarece se află în apropierea mai multor parcuri naționale.

author avatar
Andrei Ștefan