AcasăȘTIRI EXTERNEIncident între două submarine rusești şi o navă britanică de război, în...

Incident între două submarine rusești şi o navă britanică de război, în Marea Nordului! Ce s-a întâmplat

Două submarine rusești, ALUNGATE de un o navă britanică de război, în Marea Nordului

O navă a marinei britanice a urmărit două submarine ruseşti în largul coastei Norvegiei, în Marea Nordului. Incidentul s-a întâmplat în contextul în care armata britanică instruiește militari ucraineni.

E vorba despre două episoade separate de escortă a submarinelor nucleare multifuncţionale (NPS) ale Flotei Nordului K-560 „Severodvinsk” (proiectul 885 „Ash”) şi K-157 „Vepr” (proiectul 971 „). Pike-B”), care a avut loc pe 16 şi 19 iulie la nord-vest de oraşul Bergen.

Au pus şi un avion să patruleze

Submarinele ruseşti au fost urmărite în timp ce s-au deplasat subacvatic spre sud, de-a lungul coastei norvegiene din Arctica.

Portland şi elicopterul său specializat Merlin – ambele echipate cu sonare moderne, senzori şi torpile pentru operaţiuni de vânătoare de submarine – au supravegheat mişcările navelor din Flota rusă a Nordului”, a spus un purtător de cuvânt al marinei britanice.

Un avion de patrulare maritimă cu rază lungă de acţiune de tipul P8 Poseidon al Royal Air Force a colaborat îndeaproape cu HMS Portland la urmărirea submarinelor” ruse, a adăugat acesta.

Submarinul nuclear „Severodvinsk” va participa pentru prima dată la Parada Navală Principală, iar submarinul „Vepr” a fost implicat anul trecut în aceasta.

author avatar
Andrei Ștefan