AcasăȘTIRI EXTERNEDouă femei din Simferopol au omorât 24 de soldaţi de ruşi. Alţi...

Două femei din Simferopol au omorât 24 de soldaţi de ruşi. Alţi 11 a ajuns la spital, după ce au fost otrăviţi

Războiul pe care Rusia îl duce în Ucraina şi-a mai derulat un episod îngrozitor. De data aceasta, două femei din Simferopol, teritoriu ucrainean ocupat de armata lui Vladimir Putin, au otrăvit 35 de soldaţi ruşi.

24 dintre bărbaţi au murit, iar 11 au ajuns la spital.

I-au otrăvit cu arsenic şi stricnină

Informaţia a fost furnizat de grupul ucrainean Information Resistance, care citează presa rusă. Aceeaşi sursă punctează că femeile le-au oferit ruşilor mâncare şi vodcă îmbibate cu arsenic şi stricnină.

Partizanii ucraineni au făcut apel la soldaţii ruşi din Crimeea ocupată temporar să se alăture mişcării de rezistenţă şi şi-au exprimat dorinţa de a le plăti un salariu pentru acest lucru.

Kievul acuză, din nou, Rusia de „crime de război”

Kievul a acuzat, sâmbătă, Rusia că e vinovată de „crimă de război” după ce a executat soldaţi ucraineni care și-au manifestat intenţia de a se preda.

O scurtă înregistrare video, publicată pe Telegram, arată doi bărbați ieșind dintr-un adăpost, unul cu mâinile deasupra capului, înainte de a se întinde pe pământ sub ochii unui alt grup de militari.

Din imaginile postate pe rețelele de socializare se observă că apare fum după ce se pare că se trag focuri de armă, înainte ca înregistrarea să se încheie brusc.

Comisarul ucrainean responsabil pentru drepturile omului, Dmitro Lubineţ, a denunţat, însă, o „crimă de război”. Cei doi bărbaţi „nu reprezentau nicio ameninţare”, a insistat el.

author avatar
Andrei Ștefan
891 afisari

15 COMENTARII

  1. Cu „se pare ca..”, au păcălit o lume întreagă. Acum când li s- a tăiat macaroana, continuă. Degeaba, lumea s- a săturat de minciunile histrionului.

  2. Voi vă dați seama că dacă era adevărat vuiau rețelele sociale din Rusia și nu era doar un comunicat al unui grup anonim cu denumiri englezești. Cred că ar trebui ca știrile de genul acesta să fie trecute prin filtru ,era simplu se căuta în ziarele sau canalele de televiziune din zonă , era imposibil ca un asemenea eveniment să nu fie prezentat cumva dar se dă o informație neverificată care teoretic ar trebui să arate profunda dedicație a poporului ucrainian( în zona respectivă sunt ruși)cauzei lui Zelensky. Pe când babele cu borcane cu murături, capre aruncătoare de grenade și restul de inepții folosite de propaganda de război? Iar la partea a doua a articolului cam cum credeți că puteți împiedica dezertarea la inamic? Publicând informații că inamicul omoară sau chinuie prizonierii ,e tactică veche.

  3. „Știrea” aceasta seamănă tare mult ca ce de anul trecut, care ne anunța cu mare tam-tam cum a doborât gospodina ucraineancă o dronă cu borcanul de castraveți . Sau cele difuzate pe la noi și încă sunt luate de bune precum că ucrainienii doboară mai multe avioane sau drone decât lansează rușii, după care se plâng că le-au distrus oraşele, infrastructura, unități „productive”, de fapt uzine militare, le omoară cetățenii. Propagandă grosolană, menită să mai dreagă amarul existent dat de eșecul marii „contraofensive” de vară, care a sfârșit lamentabil. Când înaintează o sută de metrii, cotcodăcesc ca găina din poveste, care a găsit mărgica, dar nu suflă o vorbă că în același timp rușii au înaintat în altă parte un Km.

  4. Mihai , inteleg ca sustii razboiul invadator al Rusiei, inclusiv cu toate distrugerile facute Ukrainei.Esti crestin ortodox, ca eu ma indoiesc ? . Probabil ca nu cunosti faptul ca Principatele Romane au suferit 13 invazii ale rusilor incepand cu secolul XVIII. Dupa castigarea razboiului de independenta in 1877, trupele tariste refuzau sa parasesca teritoriul Romaniei iar aceasta s-a facut numai dupa ce Biszmark a dat un ultima acestora, la cererea domnitorului Carol. Faptul ca Rusia refuza sa restituie tezaurul nostru nu mai are rost sa-ti amintesc. Si atunci , ma intreb, de unde dragostea ta pt. criminalii de la Kremlin

    • Rusii sunt fratii nostri. Daca nu erau ei atunci si acum imperiul otoman se intindea pana la Viena.

    • Hai, lasa-ne ca acum esti ”invadat” de americani si slugile lor !
      Cauta si vezi cite tari si de cite ori in istorie au ocupat prietenii tai americanii.
      Mai ales ca sit exceptii situatiile cind mai pleaca acasa la ei, ”casa” aia in curs de demolare !
      Nu te-a rugat nimeni sa faci propaganda anti-rusa, decit daca, nu cumva, esti ofiter de securitate !

  5. RADU DAN MIHAILESCU Nu susțin niciun război indiferent unde, nu susțin minciuna și dezinformarea indiferent unde, nu susțin „vânătorii de comentarii” pe forumuri care dau motive ca ale tale pentru a combate ceva . După mentalitatea ta trebuie să „înjurăm” și americanii că ne-au bombardat în ”44, pe turci că ne-au bătut de fiecare dată când îi supăram, pe austrieci că ne-au ocupat sute de ani și așa mai departe. Nu mai vorbesc că ucrainienii erau parte la acel imperiu țarist sau bolsevic carea ne-a tot invadat de-a lungul anilor. Așa că mai ușor cu „pianul pe scări ” și cu genul ăsta de discurs , e și perimat și penibil. Și ca să te liniștesc nu țin nici cu rușii nici cu ceilalți ruși care-și spun ucrainieni, sunt la fel și pe viitor ori unii ori ceilalți dacă pot la fel de mult rău ne va face.

  6. Iar batranicele alea? Urmeaza sa doboare drone cu borcane de muraturi!
    Ucraina a pierdut razboiul si urmeaza sa capituleze neconditionat. Ceea ce-i perfect normal!

  7. Am înțeles ca pe lângă soldații otrăviți cele doua eroine ukranene ar fi doborât și patru elicoptere de lupta aruncând în ele cu niște gogonele murate vechi de anul trecut.

  8. Nu verifica nimeni ce scrieți .
    Mai citiți odata titlul .
    In timpuri indepartate se numea ” cap limpede „

  9. Vlad Tepes, , las, care nu isi da numele, subiectul este invadarea Ukrainei cu distrigerile de infrastructura, scolli, gradinite, omorararea unor civiliu, violarea femeilor si toate ororile comise de soldatii rusi. Mai pot sa-ti amintesc si omorarea de catre sovieticii criminali a ofiterilor polonezi prizonieri, la Katin, scopul principal fiind eliminarea elitelor poloneze, toti acestia fiind licentiati. Aproape toti comentatorii, avand nostalgii comuniste , scrieti la National , care ataca in toate articolele, orice s-a realizat bine in Tara dupa 1990, inclusiv tot ceea ce inseamna UE. Nimic de exemplu despre terminarea construirii Spitalulului oncologic pt. copii , atacat puterniic defostul primar G. Firea, prin abnegatia celor doua doamne. Gheorghiu si Uscatu, inclusiv din donatiile celor 350000 de romani si 8000 de companii, iar exemple sunt nenumerate. Voi nu sunteti patrioti, voi prin nationalism de fapt va exprimati regretul caderii sistemului comunist si ura fata de tot ceea ce inseamna civilizatie, democratie, occident

    • Operatiunea Militara Speciala declansata de Federatia Rusa in Ukraina in Februarie 2022 este necesara, justificata si indelung asteptata pentru a conracara odioasa agresiune pe care OTAN-ul si Regimul CriptoNazist de la Kiev a declansat-o in Ukraina in primavara lui 2014 impotriva Federatiei Ruse, impotriva etnicilor Rusi din Ukraina si impotriva altor Nationalitati conlocuitoare din Ukraina intre care si cea ROMANA. Elitele Poloneze au platit la Katin ferocitatea cu care se napustisara impotriva Rusiei Sovietice cu doua decenii mai inainte in cursul Razboiului Ruso-Polonez din 1919-1920. Acel razboi a fost respins de taranimea Poloneza dar fusese sustinut cu entuziasm de oraseni si intelectuali care in nemernicia lor incercau refacerea unei Polonii de la Baltica la Marea Neagra, care ar fi afectat si suveranitatea si intergrtatea teritoriala a ROMANIEI. „Prietenia” dintere ROMANIA si Lumea Euro-Atlantica s-a soldat cu pierderi economice catastrofale de peste un trilion$ (1.000.000.000.000 adica un milon de milioane), distrugerea integrala a Economiei ROMANESTI ridicata prin Munca Intregului Popor in Anii Constructei Socialiste pagubele intelectuale, culturale si spirituale produse ROMANIEI de „occident” fiind incalculabile acestea punind in serios pericol viitorul Poporului si Statului ROMAN. ROMANIA trebuie sa urmeze de urgenta exemplul pe care MAREA BRITANIE l-a dat Natiuniunilor Europene pein BREXIT si sa-si afirme cu tarie si curaj Independenta si Suveranitatea prin ROEXIT! Sistemul Comunist in Uniunea Sovietica si Tarile Pactului de la varsovia a fost in fapt un sistem National-Colectivist de larga orientare National-Patriotica prin care Popoarele Rasaritului au fost Stapine la Ele acasa si pe destinul lor Istoric. Aceste Natinuni au luptat si vor continia sa lupte si de-acum incolo pentru Suveranitate si Independenta Nationala, pentru Salvgardarea Pacii si pentru Infratirea Intre Popoare!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger