AcasăȘTIRI EXTERNEDosarul Skripal. Un al treilea agent rus de informații, inculpat de Marea...

Dosarul Skripal. Un al treilea agent rus de informații, inculpat de Marea Britanie

Dosarul Skripal. Un al treilea agent rus de informații, inculpat de Marea Britanie

A fost emis un mandat de arestare pentru Serghei Fedotov, al treilea suspect identificat de poliția britanică în acest caz.

Un al treilea agent de informații rus a fost inculpat în ancheta privind otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale, Yulia, a declarat marți, 21 septembrie, poliția britanică.

Skripal și fiica sa, ascunși sub protecție

Serghei Fedotov, cunoscut și sub denumirea de Denis Sergheiev, a fost acuzat în special de complot în vederea unui asasinat, tentativă de omor împotriva lui Serghei Skripal, fiicei sale, Yulia și ofițerului de poliție Nick Bailey, care fusese infectat cu Noviciok, în timp ce intervenea în locații, și de deținere și utilizare a unei arme chimice, scrie Francetvinfo.

Poliția a declarat într-un  comunicat că a este vorba de o „nouă dezvoltare important în ancheta noastră”, lansată după otrăvirea fostului spion rus și a fiicei sale la 4 martie 2018.

Amândoi fuseseră găsiți inconștienți pe o bancă din Salisbury și internați în spital în stare gravă. Au supraviețuit și trăiesc acum ascunși, sub protecție.

Londra acuză Moscova că se află în spatele acestei otrăviri și a emis anterior un mandat european de arestare pe numele a doi ruși, Aleksandr Petrov și Ruslan Boșirov (posibile pseudonime), suspectați de efectuarea atacului și prezentați ca membri ai serviciilor rusești de informații militare (GRU).

Serghei Fedotov este al treilea bărbat identificat de poliția britanică. Potrivit anchetatorilor, el a ajuns în Marea Britanie pe 2 martie 2018, cu câteva ore înaintea celorlalți doi suspecți. Un mandat de arestare a fost, de asemenea, emis pe numele său.

author avatar
Tudor Borcea
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger