AcasăȘTIRI EXTERNEDosarul Epstein cutremură și Franța

Dosarul Epstein cutremură și Franța

Este chipul francez al scandalului Jeffrey Epstein: Jean-Luc Brunel, fost agent în industria modei, a racolat tinere fete în numele miliardarului american, acuzat de violarea mai multor minore şi descoperit decedat în închisoare, la începutul lunii august 2019. Dar faptele lui Brunel au fost prescrise – și el este acuzat de viol de mai multe ex-modele, printre care olandeza  Thysia Huisman – iar personajul nu a fost contestat de sistemul de justiție.

Huisman dorește să profite de arestarea în Statele Unite a  Ghislainei Maxwell, fosta parteneră și complice a lui Epstein. Până acum, douăsprezece femei au fost audiate de poliție în Franța, dar faptele sunt întotdeauna prescrise, informează BFMTV. “Pentru toate victimele citesc acest lucru, vrem să auzim poveștile tale despre Jean-Luc Brunel. Agresorul este cel care scapă”, a scris fostul model pe site-ul Getbrunel.com. Avocata lui Huisman,  Anne-Claire Lejeune, “speră” ca elementele procedurii americane să fie transmise anchetatorilor francezi, “astfel încât să-l putem interoga pe Brunel”.

La rândul său, avocatul fostului asociat al agenției Karin Models, spune că acuzațiile privind clientul său sunt „grave, dar lipsite de fond” și a dat asigurări că Brunel este „senin și la dispoziția justiției”. Numele lui Jean-Luc Brunel a fost deja citat în Statele Unite în dosarul Epstein, una dintre principalele reclamante, Virginia Giuffre, a afirmat că a fost forţată să întreţină raporturi sexuale cu el. Alte două două femei l-au acuzat pe Brunel că a jucat rolul de „furnizor” pentru Jeffrey Epstein, aducând în SUA mai multe fete provenind din medii sociale modeste şi promiţându-le cariere de manechin.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
821 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger