AcasăȘTIRI EXTERNE„Dorel” a lovit pe șine. 17 morți, zeci de răniți - FOTO&VIDEO

„Dorel” a lovit pe șine. 17 morți, zeci de răniți – FOTO&VIDEO

„Dorel” a lovit pe șine. 17 morți, zeci de răniți -VIDEO

Cel puțin 17 persoane au fost ucise și alte 50 au fost rănite după ce un tren a deraiat, miercuri, în estul Iranului, relatează presa de stat.

Trenul, care transporta 348 de pasageri, a ieșit de pe șine între dintre orașele Mashhad și Yazd, la aproximativ 50 km de Tabas.

Garnitura s-a ciocnit cu un excavator

Reprezentanții serviciilor de urgență au declarat că trenul s-a ciocnit cu un excavator înainte de a deraia. Aceștia au avertizat că numărul morților ar putea crește, deoarece mulți dintre răniți se află în stare critică la spital.

Guvernatorul comitatului Tabas, Ali Akbar Rahimi, a declarat presei de stat că patru din cele șapte vagoane ale trenului au fost scoase de pe linii. Imaginile postate online de presa locală au arătat mai multe vagoane căzute pe o parte, precum și un excavator galben răsturnat lângă calea ferată.

Purtătorul de cuvânt al serviciului național de salvare Mojtaba Khaled a declarat că o operațiune de salvare de amploare este în curs de desfășurare și că trei elicoptere și zece ambulanțe au fost trimise la fața locului, informează BBC.

O anchetă a fost lansată de procurorul din Tabas pentru a stabili cum a ajuns trenul să lovească excavatorul. Un oficial a sugerat că excavatorul ar fi putut face parte dintr-un proiect de reparații.

Iran a cunoscut cel mai sever dezastru feroviar în 2004, când un tren încărcat cu benzină, îngrășăminte și bumbac a deraiat în apropiere de orașul Neyshabur din nord-estul țării, provocând moartea a aproape 320 de persoane. Iar în 2016, 49 de persoane au fost ucise când un tren care se defectase a fost lovit de un alt tren în provincia nordică Semnan.

author avatar
Tudor Borcea
335 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger