AcasăȘTIRI EXTERNEDonald Trump: „Zuckerberg m-a lins în fund”. „Proștii din NATO” și „inteligentul...

Donald Trump: „Zuckerberg m-a lins în fund”. „Proștii din NATO” și „inteligentul Putin”. Discurs șocant al fostului președinte al SUA (VIDEO)

Donald Trump: „Zuckerberg m-a lins în fund”. „Proștii din NATO” și „inteligentul Putin”. Discurs șocant al fostului președinte al SUA (VIDEO)

Fostul președinte american Donald Trump l-a lăudat pe „inteligentul” Vladimir Putin și i-a criticat pe liderii occidentali, „atât de proști”, în opinia sa, sâmbătă seara, la marele congres anual al conservatorilor americani de la Orlando, în Florida.

NATO, a spus Trump, „dă dovadă de orice, în afară de inteligentă”, lovind Rusia cu sancțiuni în loc să decidă „să o termine – cel puțin din punct de vedere psihologic”.

Slăbiciunea lui Biden și invadarea Ucrainei

„Problema nu este că Putin este inteligent, pentru că, desigur, este inteligent”, a continuat el. „Adevărata problemă este că liderii noștri sunt atât de proști”, a spus el, dând vina pe „slăbiciunea” succesorului său Joe Biden pentru invadarea Ucrainei de către Rusia.

El l-a mai numit pe Volodimir Zelenski „un om curajos”, în timp ce a susținut minciuna conform căreia președintele ucrainean l-a exonerat de scandalul care a dus la primul său proces de destituire, scrie AFP.

„După cum toată lumea a înțeles, acest dezastru oribil nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă alegerile noastre nu ar fi fost trucate”, a mai spus fostul președinte în timpul discursului său de 86 de minute, preluând una temele sale favorite, dar fără a oferi nici cea mai mică dovadă.

Posibilă candidatură în 2024

Miliardarul republican în vârstă de 75 de ani a atras cele mai multe aplauze atunci când a calificat drept „prostii” faptul că democrații se prezintă ca un partid al democrației, și când a spus că fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg „a venit la Casa Albă și m-a lins în fund”.

El a făcut aluzie la o posibilă candidatură în 2024. „Am făcut-o de două ori și o vom face din nou”, prezentând înfrângerea din 2020 ca pe o victorie, lăsând însă asistența în dubii cu privire la disponibilitatea lui de a-l provoca personal pe Joe Biden pentru următorul mandat prezidențial.

author avatar
Tudor Borcea