AcasăȘTIRI EXTERNEDonald Trump, pus oficial sub acuzare pentru incitare la violenţă. Se face...

Donald Trump, pus oficial sub acuzare pentru incitare la violenţă. Se face vinovat de „luptele” de la Capitoliu

donald-trumpDonald Trump va fi pus sub acuzare pentru incitare la violenţă. Se face vinovat de "luptele" de la Capitoliu

Este oficial: democraţii anunţă că Donald Trump va fi pus sub acuzare de procurori pentru incitare la violenţă, după incidentele de miercurea trecută de la Capitoliu, când susţinătorii preşedintelui încă aflat în funcţie au forţat intrarea în clădire.

Camera Reprezentanților a introdus, luni, oficial rezoluția pe baza căreia ar urma să fie destituit președintele Donald Trump, fiind acuzat de ”incitare la insurecție”.

De altfel, preşedintele Comitetului pentru regulamente din Camera Reprezentanţilor a SUA a declarat luni că articolul pentru demiterea şi punerea sub acuzare (impeachment) a preşedintelui republican în exerciţiu al SUA, Donald Trump, va ajunge miercuri la vot în plenul acestei camere şi acesta va trece.

Este important să acţionăm şi este important să acţionăm într-o manieră foarte serioasă şi deliberativă”, a declarat la postul CNN congresmanul democrat Jim McGovern. „Ne aşteptăm să ajungă la vot miercuri. Şi mă aştept să treacă„, a adăugat acesta.

Republicanii vor contesta măsura?

Jim McGovern îşi doreşte ca republicanii să aducă obiecţii faţă de această cerere de impeachment printr-o rezoluţie în care să-i ceară vicepreşedintelui Mike Pence să-l înlăture pe Trump prin invocarea articolului 25 din Constituţia SUA.

Respectivul articol prevede că un preşedinte poate fi înlăturat dacă este considerat ”inapt” să-şi îndeplinească atribuţiile.

Care sunt acuzaţiile concrete aduse lui Donald Trump?

Democraţii îl acuză pe preşedintele republican, care-şi încheie mandatul miercurea viitoare, că este responsabil pentru incidentele din 6 ianuarie, ei susţinând că prin declaraţiile sale el şi-ar fi încurajat simpatizanţii să pătrundă în clădirea Capitoliului.

În tot acest timp, procurorul interimar din Washington, Michael Sherwin, verifică rolul tuturor persoanelor implicate în protestele violente produse la sediul Congresului, inclusiv posibila contribuţie a preşedintelui SUA în exerciţiu, Donald Trump.

Procurorul a explicat că verifică dacă cineva a jucat un „rol auxiliar” în evenimentele violente produse miercuri seară.

author avatar
Andrei Ștefan
297 afisari

8 COMENTARII

  1. cenzurarea presedintelui in functie in polul democratiei este un atentat la siguranta nationala si o fragilizare pt ca s a dovedit ca printr o decizie a unor privati se poate inchide comunicarea probabil si la un atac extern daca le ar conveni sa distruga pe cine nu le place!!!!!!!!!!

  2. Arnold Schwarzenegger : ” Miercuri , 6 ianuarie 2021 , a fost Ziua de Cristal aici , in Statele Unite . Presedintele Trump a incercat sa rastoarne rezultatul unor alegeri corecte . EL A INCERCAT O LOVITURA DE STAT INSELAND OAMENII CU MINCIUNILE LUI . PRESEDINTELE TRUMP ESTE UN CONDUCATOR RATAT , VA RAMANE IN ISTORIE CA CEL MAI RAU PRESEDINTE DINTRE TOTI ”.

  3. Asa este,si chiar mai rau.Numai prostii nu baga de seama,sau nu vor. Vor ca la bolsevici,pe viata.

  4. Nu vedeti padurea din cauza copacilor.Bolsevicii tocmai ocupa lumea sub ochii vostri astupati de masca.Si sunt mai ai dracu decat aia din anii 50

  5. Procurorii din Romania nu vad nici o similitudine intre ce a facut Trump si ce a facut iohanis(cu ,,i”mic)care amandoi au incintat la violenta asupra unui regim ales in mod democratic?????Unde este ,,independenta” justitiei pe care tot bate sasu moneda???Ce tara civilizata si ,,educata” admite asemenea incitare la ura si violenta ????Asteptam un raspuns la aceste intrebari!!Faceti naibii odata ordine,disciplina si liniste in tara asta!!!Nu vedeti ca se scufunda Romania si voi stati cu mainile in san??????

  6. Cum naiba sa faci ordine,liniste si disciplina,cu „Justitia mea independenta „plina de procurorii mei,judecatorii mei ticniti ca Tudoran si altii care au stabilit ca fetitele violate sunt vinovate,nu pedofilii pusi pe liber pe banda rulanta,deci fetitele pt. ca vor sa ” procreeze „.De ani de zile circulam pe strazi cu criminalii printre noi,cu interlopii ” mei „,si cu interlopii statului care mana in mana cu infractorii,fojgaie prin Institutiile statului.Cine sa puna piciorul in prag si sa faca oirdine,Hotul de case cu acte false dovedit in Instanta de judecata,penalul Cocotat la varful statului ? Stiti vreo Tara in care presedintele este cinstit,zdravan la cap,isi exercita functia cu buna credinta in slujba Tarii si a cetatenilor ei ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger