AcasăȘTIRI EXTERNEDonald Trump, şoc: „Nu, nu v-aş proteja”. Scenariul în care ar încuraja...

Donald Trump, şoc: „Nu, nu v-aş proteja”. Scenariul în care ar încuraja Rusia să atace orice stat NATO!

Donald Trump a declarat sâmbătă, 10 februarie, în timpul unui miting de campanie la Conway, Carolina de Sud, că va încuraja Rusia să facă „ce naiba vrea” oricărei țări membre NATO care nu-și îndeplinește obligațiile de cheltuieli pentru apărare.

A sugerat, astfel, că nu va respecta Articolul 5 al tratatului care stă la baza Alianței, apărarea colectivă, dacă va fi reales la Casa Albă.

I-a sfătuit să-şi plătească „facturile”

Trump a spus că „unul dintre preşedinţii unei mari ţări” l-a întrebat la un moment dat dacă SUA ar mai apăra ţara dacă ar fi invadată de Rusia, chiar dacă „nu ar plăti”.

„Nu, nu v-aş proteja”, a relatat Trump că i-a spus acelui preşedinte. „De fapt, i-aş încuraja să facă orice vor. Trebuie să plăteşti. Trebuie să îţi plăteşti facturile”, a afirmat el.

Trump a ameninţat că retrage SUA din NATO

Ideile lui Donald Trump despre NATO sunt cunoscute şi controversate. Ca preşedinte, el a ameninţat, în privat, de mai multe ori, că retrage Statele Unite din NATO.

A descris NATO ca „învechită” şi s-a situat pe aceeaşi linie cu preşedintele rus Vladimir Putin, care vrea să slăbească alianţa.

De mai mulţi ani, Trump a descris în mod incorect cum funcţionează finanţarea NATO. Alianţa are o ţintă care fiecare ţară membră să cheltuile minimum 2% din Produsul Intern Brut pentru Apărare, iar cele mai multe ţări nu îndeplinesc această ţintă.

author avatar
Andrei Ștefan
1.082 afisari

6 COMENTARII

    • Oxiur, ce să faci? De ce plătești? Ce-i cu mentalitatea asta de slugă? Nu, tenie mică, îți cumperi tu arme să te aperi. Dar nu de la amerloci.

  1. Nu mai bine lipsă de amerloci? Ei sunt acolo, mujicii-s colea. La amerloci doar le-ai dat bani dar nu ai văzut nimic. Nimic-nimic.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri