AcasăȘTIRI EXTERNEDonald Trump și-a grațiat un prieten, condamnat la 40 de luni de...

Donald Trump și-a grațiat un prieten, condamnat la 40 de luni de închisoare

Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, i-a comutat pedeapsa cu închisoarea prietenului său Roger Stone, condamnat în februarie la 40 de luni de închisoare în cadrul anchetei privind ingerinţa rusă în campanie prezidenţială din 2016.

„Astăzi, preşedintele Donald J. Trump a ordonat o măsură de clemenţă executivă pentru a-i comuta pedeapsa nedreaptă lui Roger Stone”, a anunţat Casa Albă într-un comunicat, adăugând că acest vechi prieten al preşedintelui, „victimă a unei farse ruseşti”, este de acum înainte „un om liber”, transmite Agerpres.

Pedeapsa cu închisoarea pe care trebuia să o efectueze Roger Stone, găsit vinovat în noiembrie 2019 că a minţit Congresul şi că a exercitat presiuni asupra martorilor, urma să înceapă săptămâna viitoare. Imediat după condamnarea lui Stone, Donald Trump a explicat că intenţionează să îl graţieze pe fostul său colaborator un controversat consilier politic cunoscut pentru stilul său colorat şi tatuajul cu Richard Nixon de pe spate.

Cine este Roger Stone

Începând cu anii ’70, Roger Stone, de 67 de ani, a lucrat la campaniile politicienilor republicani Richard Nixon, Ronald Reagan, Jack Kemp, Bob Dole, și Donald Trump. Pe lângă faptul că a fost frecvent consilier de campanie, Stone a fost anterior un lobbyist politic.

În 1980, a co-fondat o firmă de lobby cu sediul la Washington, D.C., cu Paul Manafort și Charles R. Black Jr. Firma a fost redenumită Black, Manafort, Stone și Kelly în 1984, după recrutarea lui Peter G. Kelly. În anii ’80, BMSK a devenit o firmă de lobby de top, folosind conexiunile sale de la Casa Albă pentru a atrage clienți cu dare de mână, inclusiv corporații americane.

Prieten apropiat al lui Donald Trump, Stone a fost descris ca jucând murdar, un „renumit luptător”, un „practicant experimentat al politicii îndelungate”, un „strateg republican”. Pe parcursul campaniei prezidențiale a lui Trump din 2016, Roger Stone a promovat o serie de falsuri și teorii ale conspirației. Acesta i-a sugerat actualului șef de la Casa albă să candideze la președinția SUA la începutul anului 1998.

author avatar
Andreea Vlad
212 afisari

1 COMENTARIU

  1. asa fac presedintii, cand vorbim de prietem, legea se estompeaza, si petrov a gratiat o avocata de 3 ori, ca facea parte din sistem

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger