AcasăȘTIRI EXTERNEDonald Trump scapă de justiție?! Guvernatorul Floridei, declarații surprinzătoare: „Statul nu va...

Donald Trump scapă de justiție?! Guvernatorul Floridei, declarații surprinzătoare: „Statul nu va răspunde unei cereri de extrădare”

donald trumpDonald Trump scapă de justiție?! Guvernatorul Floridei, declarații surprinzătoare: „Statul nu va răspunde unei cereri de extrădare”

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost pus sub acuzare de un mare juriu din Manhattan, după o anchetă privind banii plătiţi starului porno Stormy Daniels în schimbul tăcerii privind o presupusă relaţie.

Trump se află în Florida și va trebui să călătorească în Manhattan pentru amprentare şi alte proceduri necesare la acel moment.

Ron DeSantis: Donald Trump nu va fi extrădat din Florida, dacă procurorii din New York cer asta

Biroul procurorului Bragg, cel care a formulat acuzațiile, a transmis că l-a contactat pe avocatul lui Trump pentru a organiza o predare, despre care un oficial al instanţei a spus că va avea loc probabil marţea viitoare.

Numai că, dacă Trump nu acceptă să se predea, el ar trebui extrădat din Florida în New York, la cererea procurorului. Guvernatorul statului a anunțat că nu va da curs unei eventuale cereri de extrădare.

„Transformarea într-o armă a sistemului juridic pentru a promova o agendă politică întoarce statul de drept cu susul în jos. Este ceva neamerican. Procurorul districtual din Manhattan, susținut de Soros, a încălcat în mod constant legea pentru a reduce infracțiunile și pentru a acoperi abaterile penale. Cu toate acestea, acum, el forțează legea pentru a viza un adversar politic.

Florida nu va ajuta la o cerere de extrădare, având în vedere circumstanțele îndoielnice în discuție cu acest procuror din Manhattan, susținut de Soros, și agenda sa politică”, a scris pe Twitter Ron DeSantis, guvernatorul statului Florida, concurentul lui Donald J. Trump pentru nominalizarea la președinția republicană în 2024.

Practic, DeSantis, guvernatorul Floridei, unde se află reședința lui Donald Trump, anunță că statul nu va răspunde unei cereri de extrădare, dacă aceasta ar fi depusă de procurorii din New York.

Conform legii din Florida, guvernatorul are puterea de a solicita o investigare a cererii de extrădare pentru a determina „dacă persoana ar trebui predată”. Guvernatorul trebuie, de asemenea, să semneze un mandat înainte ca persoana care a fost acuzată într-un alt stat să poată fi arestată și reținută.

author avatar
Andreea Vlad