AcasăȘTIRI EXTERNEDonald Trump s-a predat! Prima lui reacţie după ce a fost amprentat...

Donald Trump s-a predat! Prima lui reacţie după ce a fost amprentat şi fotografiat ca inculpat

Donald Trump s-a prezentat joi la închisoarea din comitatul Fulton, din Atlanta pentru a se conforma ca inculpat rigorilor legale ce decurg din acuzaţiile care i se aduc în legătură cu efortul său de a anula pierderea alegerilor din 2020 în statul Georgia, acesta fiind cel de-al patrulea dosar penal deschis fostului preşedinte în acest an.

Trump a fost de acord la începutul acestei săptămâni cu o cauţiune de 200.000 de dolari şi cu alte condiţii de eliberare, inclusiv să nu folosească reţelele de socializare pentru a-i viza pe co-inculpaţi şi pe martorii în dosar.

Primul preşedinte pus sub acuzare

Trump este primul președinte din istoria Statelor Unite care a fost pus sub acuzare. El a stat la închisoare aproximativ 20 de minute.

La fel ca mulţi dintre cei 18 co-inculpaţi care s-au predat deja la închisoare, înregistrarea lui Trump a fost finalizată rapid, deoarece fostul preşedinte şi avocaţii săi au negociat termenii predării.

A atacat Justiţia

Trump a descris dosarul penal împotriva sa drept „o parodie de justiţie”.

Echipa lui Donald Trump a discutat despre fotografia fostului preşedinte înainte ca acesta să o facă joi seară la închisoarea din comitatul Fulton, au declarat pentru CNN două surse familiare cu situaţia.

Deși nu a mai postat nimic pe Twitter încă din 2021, Trump a publicat seara trecută poza de identificare care i-a fost făcută în penitenciar. Ulterior, fostul președinte s-a întors în New Jersey.

805 afisari

14 COMENTARII

  1. Istoricii si jurnalistii care comenteaza si au comentat in spatiul public Actul de la 23 AUGUST 1944 omit cu buna stiinta una dintre premisele fundamentale ale acestuia : Declaratia dela Casablanca din Ianuarie 1943. Prin Declaratia dela Casablanca, Natiunile Unite reprezentate de SUA, Marea Britanie si Guvernul Francez aflat in exil la Londra, au decis sa nu permita Puterilor Axei si acelora aliate cu acestea iesirea din Razboi decit prin Capitulare Neconditionata. La aceasta Declaratie a aderat imediat si Guvernul U.R.S.S. chiar daca reprezentantii lui nu au fost prezenti la Casablanca. Inainte de 23 AUGUST 1944, Declaratia de la Casablanca fusese deja aplicata de Regele Victor Emmanuel care l-a demis si apoi arestat pe Primul Ministru Benito Mussolini in Iulie 1943 pentru a putea scoate Italia din Razboi printr-un armistitiu negociat care sa ofere anumite garantii Tarii sale, dincolo de cele oferite de Conventia de la Geneva si de Legile Obisnuite ale Razboiului. In vara lui 1944, ROMANIA nu putea fi scoasa, asadar, din Razboi de Guvernul condus de Generalul Ion Antonescu decit prin Capitulare Neconditionata care nu ar fi oferit Tarii nici un fel de protectie Constitutionala ca accea a continuarii existentei statului si a formei de guvernamint. Singura posibilitate prin care ROMANIA putea obtine un armistitiu negociat, avind in vedere situatia
    de pe Frontul de Est, era demiterea Guvernului Antonescu si numirea unui Guvern acceptabil pentru Aliati. De aceea, decizia Regelui Mihai I de a-l demite pe Generalul Ion Antonescu la 23 AUGUST 1944 a fost in temeiul Declaratiei dela Casablanca, a precedentului Italian din anul 1943 si in concordanta cu situatia militara ireversibila in care se aflau Tara si Puterile Axei. Mai trebuie amintit ca Puterile Aliate au continuat sa aplice in mod consecvent Hotaririle Declaratiei dela Casablanca si in cazul Bulgariei, Finlandei, Ungariei, Germaniei dar mai ales in cazul Imperiului Japonez pentru care SUA a folosit argumentele definitive din 6 si 9 AUGUST 1945.

  2. Partenerul tău, cred ca este garoiul X, w,v,motanu sau cum piz da mă-sii își mai zice nărodul ,sunteți doi dezaxați

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri