AcasăȘTIRI EXTERNEDonald Trump s-a externat, deși are Covid: „Nu lăsați virusul să vă...

Donald Trump s-a externat, deși are Covid: „Nu lăsați virusul să vă domine!” (VIDEO)

Donald TrumpDonald Trump s-a externat, deși are Covid: „Nu lăsați virusul să vă domine” (VIDEO) / foto: al Jazeera

Donald Trump a fost externat azi-noapte de la Spitalul Militar Walter Reed, după doar trei zile de internare. Președintele american s-a întors la Casa Albă, unde va continua tratamentul pentru COVID-19.

Medicii susțin că liderul american se simte suficient de bine pentru a fi îngrijit la domiciliu, dar zilele următoare vor arăta în ce direcție evoluează boala. Starea președintelui Donald Trump continuă să se amelioreze, au mai spus medicii, citați de postul american ABC.

A stat în spital doar 3 zile

După numai trei zile de spitalizare, liderul americanilor a revenit la Casa Albă. Și-a dat jos masca de protecţie, a salutat îndelung elicopterul prezidențial și a pozat pentru fotografii şi cameramanii aflaţi pe peluza reşedinţei oficiale. Câteva minute mai târziu, Trump a postat un mesaj pe Twitter.

În mesajul video postat pe contul lui de Twitter, Donald Trump spune că se simte mai bine ca acum 20 de ani. Acesta i-a îndemnat pe americani să iasă din case, dar să rămână prudenţi, în pofida celor peste 200.000 de morţi cauzate de pandemie în ţară.

„Nu lăsaţi virusul să vă domine. Nu vă temeţi de el. O să îl învingeţi. Avem cel mai bun echipament medical. Avem cele mai bune medicamente, toate dezvoltate recent. Şi o să-l învingeţi. Am mers (la spital, n.r.), nu mă simţeam prea bine. Şi acum două zile – puteam să plec acum două zile. M-am simţit minunat, mai bine decât m-am simţit de multă vreme încoace, mai bine ca acum 20 de ani.”, le-a transmis el americanilor.

Donald Trump nu mai are simptome

Medicii care l-au tratat spun că preşedintele nu este în afara oricărui pericol. Acesta mai are de aşteptat încă o săptămână ca să se poată considera vindecat. Dar pentru că starea lui de sănătate este bună, au fost îndeplinite criteriile pentru externare, potrivit CNN.

Trump îşi va continua tratamentul în izolare, la Casa Albă, iar doctorii sunt optimişti în privinţa evoluţiei bolii. Liderul american nu mai are simptome şi, spun ei, virusul nu mai este activ.

Joe Biden, furios pe Trump

Joe Biden, candidatul democrat la Casa Albă, e furios pe afirmațiile făcute, luni, de președintele Donald Trump, bolnav de COVID-19. Acesta îi amintește contracandidatului său bilanţul foarte grav al pandemiei în Statele Unite.

„Am văzut un mesaj pe care l-a scris pe Twitter, mi l-au arătat. Spune ‘Nu lăsaţi COVID să vă controleze viaţa’. Să meargă să le spună asta celor 205.000 de familii care au pierdut pe cineva”, a spus fostul vicepreşedinte american, vizibil furios, la un post de televiziune din Florida.

author avatar
Andrei Ștefan