AcasăȘTIRI EXTERNEDonald Trump retrage SUA din Organizația Mondială a Sănătății

Donald Trump retrage SUA din Organizația Mondială a Sănătății

Președintele american Donald Trump a anunțat vineri că SUA se retrag din OMS, ca urmare a gestionării defectuaze a pandemiei și a acuzat organizația că este sub influența Chinei.

În prezent, lumea suferă ca urmare a acțiunilor iresponsabile ale guvernului chinez. Mușamalizarea virusului Wuhan de către China a permis bolii să se răspândească în toată lumea, provocând o pandemie globală care a costat peste 100.000 de vieți americane și peste un milion de vieți în întreaga lume.

Oficialii chinezi au ignorat obligațiile de raportare către OMS și au pus presiune pe organizația mondială de sănătate pentru a induce lumea în eroare atunci când virusul a fost descoperit pentru prima dată în Wuhan.

China are un control total asupra OMS, în ciuda faptului că a plătit doar 40 de milioane de dolari pe an în comparație cu ceea ce au plătit Statele Unite, aproximativ 450 de milioane de dolari pe an. Am detaliat reformele pe care organizație trebuie să le facă, dar au refuzat să acționeze. Pentru că au refuzat să ia măsuri și să se angajeze în reforme, astăzi vom încheia relația noastră cu Organizația Mondială a Sănătății și vom direcționa aceste fonduri către nevoile mondiale și meritorii, urgente de sănătate publică globală”, a declarat Trump.

Decizia vine la câteva săptămâni după ce Donald Trump a subliniat, într-o scrisoare trimisă OMS, eșecurile conducerii organizației și a cerut o reformă urgentă.

author avatar
Alex Moraru
214 afisari

3 COMENTARII

 1. bravo Trump sa vedem cu ce mai dezinformeaza astia acum omenirea .sa stea capra pt neomarxistii mondiali in loc sa faca ce are in atributii!!!!

 2. Asta inseamna ca daca apare vaccin in Sua poate fi pus in circulație chiar anu asta fara acord OMS, care mai poate freca menta 2 ani pana il valideaza.

 3. Bravo USA ,felicitari domnule Trump si nu-i mai lasa ,tragele-o sa le iasa
  ochii din cap, nu-i uita nici pe aia din ue ,in frunte cu germania ,dusmanoasa
  fata de voi de multa vreme ,uitand ca dupa al doilea razboi mondial a-ti pus
  umarul si la reconstructia germaniei printr-un ajutor financiar reglementat de
  planul Marshall. Cu astia si cu alti cativa din ue nu ve-ti fi prieteni in veci, ei au
  in cap alianta cu china ,care in primul rand trebuie sa raspunda si sa plateasca
  pt.aceasta pandemie care a dus la decese ,cheltuieli si pierderi financiare uriase,
  si o criza economica cu falimente , pierderi de locuri de munca si implicit si
  pierderi de taxe si impozite catre bugetele statelor.

Comments are closed.

Zenville