AcasăȘTIRI EXTERNEDonald Trump, la mâna lui Mark Zuckerberg. Fostul președinte cere acum să...

Donald Trump, la mâna lui Mark Zuckerberg. Fostul președinte cere acum să fie readmis pe Facebook

Donald Trump, la mâna lui Mark Zuckerberg. Fostul președinte cere acum să fie readmis pe Facebook / Foto: printscreen

Fostul președinte american Donald Trump a fost interzis pe rețeaua de socializare după asaltul asupra Capitoliului din Washington, în ianuarie 2021. Acum, echipele sale de campanie cer Facebook să nu „reducă la tăcere un candidat la președinție”.

După ce a dat de pământ cu gigantul social-media, spunând că excluderea sa de pe platformă este „o rușine absolută”, fiindcă „i s-a luat libertatea de exprimare, pentru că nebunii radicali de stânga se tem de adevăr, dar adevărul va ieși oricum la iveală, mai mare și mai puternic ca niciodată”, și că „nu-i pasă” pentru că și-a înființat propria platformă social-media, Trump se roagă acum de Mark Zuckerberg.

O decizie a Meta „în următoarele săptămâni”

După ce și-a recăpătat contul de Twitter la 19 noiembrie 2022, Donald Trump încearcă acum să recupereze pe cel de Facebook. Fostul președinte american a cerut în mod oficial să i se permită să revină pe rețeaua de socializare, a anunțat echipa sa de campanie, care a cerut să nu fie „redus la tăcere un candidat la președinție”.

Scott Gast, avocatul fostului președinte american i-a trimis o scrisoare fondatorului platformei, Mark Zuckerberg, în care îi cere „o întâlnire pentru a discuta readmisia rapidă” a lui Trump în rețeaua de socializare. „Credem că suspendarea contului de Facebook al președintelui Trump a distorsionat și limitat în mod radical dezbaterea publică”, argumentează Scott Gast în scrisoarea datată marți, informează 20 Minutes.

Fostul lider republican a fost suspendat de pe rețeaua de socializare după ce susținătorii săi au atacat Capitoliul pe 6 ianuarie 2021. Facebook a precizat că Trump nu se poate întoarce pe platformă până când „riscurile pentru siguranța publică nu dispar”. Contactat miercuri, un purtător de cuvânt al Meta, compania mamă a Facebook, a promis o decizie „în următoarele săptămâni”.

Trump fusese deja readmis pe Twitter la 19 noiembrie 2022, la patru zile după ce și-a declarat candidatura la alegerile prezidențiale din 2024, o decizie pentru care Elon Musk a fost criticat. Cu toate acestea, el nu a publicat încă nici un mesaj pe acest cont, comunicând în principal prin intermediul propriei sale platforme, Truth Social.

author avatar
Tudor Borcea