AcasăȘTIRI EXTERNEDonald Trump, înlocuit de Anthony Fauci. Ce rol important a avut celebrul...

Donald Trump, înlocuit de Anthony Fauci. Ce rol important a avut celebrul medic

Fauci

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Federal de Boli Infecțioase din SUA, este considerat eroul național în mijlocul pandemiei de coronavirus care face ravagii în rândul americanilor.

Celebrul medic a dat joi seara lovitura de începere a sezonului de baseball, eveniment care are în SUA importanța unei sărbători naționale. Această onoare este rezervată de obicei președintelui Statelor Unite, evenimentul de debut al sezonului fiind cu o mare expunere, potrivit CNN.

Alegerea dr. Fauci este rezultatul celebrității câștigate în perioada de extindere a pandemiei, dar și criticilor la care a fost supus de Donald Trump, care i-a persiflat sfaturile. „Dr. Fauci a fost un adevărat campion pentru țara noastră în timpul pandemiei de COVID-19 și de-a lungul carierei sale distincte, așa că este potrivit să-l onorăm”, au declarat cei de la Washington Nationals într-un comunicat.

Dr. Fauci este un personaj cheie în lupta anti-COVID în SUA

Anthony Fauci, în vârstă de 79 de ani, este fan al echipei Washington Nationals, care a întâlnit în fața stadionului fără spectatori, adversarul tradițional- echipa New York Yankees. Evenimentul ceremonial dă startul unui sezon de baseball mai scurt și se va desfășura fără spectatori din cauza pandemiei de COVID-19.

Fauci este directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase. Timp de câteva săptămâni, el a fost o figură proeminentă în ședințele de lucru ale președintelui Donald Trump pentru coronavirus de la Casa Albă. Popularitatea lui Fauci a făcut din el o nouă figură a culturii pop. Este un meme frecvent pe internet și a fost înfățișat de actorul Brad Pitt în emisiunea de comedie Saturday Night Live.

Donald Trump i-a atacat pe medicul Anthony Fauci şi Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, pe fondul creşterii numărului cazurilor de Covid-19. Casa Albă a anunţat luni că Fauci  jucat un rol valoros în dezvoltarea de tratamente şi a unui vaccin pentru această boală şi că acesta este implicat în continuare în grupul de lucru pentru coronavirus condus de vicepreşedintele Mike Pence.

author avatar
Andreea Vlad