AcasăȘTIRI EXTERNEDonald Trump, încolţit din toate părţile: procuratura din New York a extins...

Donald Trump, încolţit din toate părţile: procuratura din New York a extins ancheta

Donald TrumpDonald Trump, încolţit din toate părţile: procuratura din New York a extins ancheta

Clădirea Trump Tower de pe Fifth Avenue, cea mai faimoasă clădire din imperiul imobiliar al lui Donald Trump, a devenit în prezent una dintre cele mai puțin dorite proprietăți de lux din New York dar şi subiectul unei anchete ce-l vizează pe fostul preşedinte american.

Emblematicul zgârie-nori precum Trump International Hotel and Tower, o clădire în stil artdeco din districtul financiar newyorkez, și Trump Plaza, un imobil de apartamente de lux amplasat în Upper East Side, au fost toate construite din împrumuturi, pe care Procuratura din Manhattan le examinează.

Toate împrumuturile care sunt analizate de procurori au fost acordate de sucursale ale Ladder Capital Corp, un fond de investiţii imobiliare cu sediul la New York care, din 2012, i-a împrumutat lui Donald Trump peste 280 de milioane de dolari pentru cele patru clădiri menţionate mai sus, potrivit Wall Street Journal, care citează surse anonime.

Donald Trump a refuzat să publice declaraţiile fiscale

Situaţia lui Trump este cu atât mai delicată cu cât Procuratura din Manhattan este deja implicată într-o bătălie judiciară pe tema declaraţiilor sale fiscale şi a altor informaţii financiare.

Potrivit New York Times, Donald Trump nu a plătit niciun impozit pe venit în 10 din ultimii 15 ani. Acesta a plătit doar 750 de dolari impozite federale în 2016, anul alegerii sale în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, şi tot atât în 2017, declarând mai multe pierderi decât venituri.

Tribunalul Suprem din SUA a decis în iulie 2020 că firma contabilă a lui Trump trebuia să predea documentele solicitate, însă acesta a făcut recurs în două rânduri.

Între timp, Trump a declarat că ancheta privind activităţile sale financiare, condusă de procurorul Cyrus Vance, un democrat, este „o vânătoare de vrăjitoare”. În schimb, Vance afirmă că desfăşoară o anchetă complexă în privinţa unor presupuse fraude bancare comise de The Trump Organization, entitatea care regrupează companiile lui Trump.

author avatar
Andrei Ștefan
241 afisari

3 COMENTARII

  1. bine ca totusi are ce ancheta ca a facut ceva , biden , obama , clinton ce au facut in afara de politica si aia vai de ea!!!!!!!!!

  2. Asasinii și hoții adevărați din tabăra Obqma-Biden-Killary-Pelosi-Schummer, când vor fi anchetați? Cât despre Trump, e clar că îl urăsc de moarte scelerații ăștia, fiind vorba de o nouă boală ce s-ar răspândit în cloaca ” democrată ” (nu că n-ar avea și ” republicanii ” jegurile lor. Este vorba despre ” Trump derangement syndrome ”, tot mai mulți oameni, de la specialiști până la media mai… cinstită, admit că ăia nu sunt zdraveni la cap.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger