AcasăȘTIRI EXTERNEDonald Trump cere amânarea alegerilor prezidențiale. De ce se teme liderul de...

Donald Trump cere amânarea alegerilor prezidențiale. De ce se teme liderul de la Casa Albă

Donald TrumpDemisii și schimbări la Pentagon, după anunțul lui Trump privind demiterea secretarului Apărării

Donald Trump a cerut amânarea alegerilor prezidențiale din noiembrie, motivând că votul prin corespondență ar putea duce la fraudarea alegerilor.

El a sugerat, într-un mesaj pe Twitter, o amânare a alegerilor până când oamenii pot vota „corect și în siguranță”. Nu există însă dovezi sau vreun precedent conform căreia votul prin corespondență ar putea fi fraudat sau viciat, transmite BBC. De altfel, Donald Trump este un adversar cunoscut al votului prin corespondență, despre care spune că ar fi o modalitate de fraudare masivă a votului. Într-un tweet, Trump a spus că „votul prin corespondență” transformă scrutinul din noiembrie în „alegerile cele mai inexacte și frauduloase din istorie” descriindu-le drept o „mare jenă pentru SUA”.

Statele americane doresc să faciliteze votul prin corespondență datorită preocupărilor de sănătate publică în privința pandemiei coronavirusului. La începutul acestei luni, șase state americane intenționau să folosească votul prin corespondență. Este vorba despre California, Utah, Hawaii, Colorado, Oregon și Washington. Aceste state vor trimite automat buletinele poștale către toți alegătorii înregistrați, care apoi trebuie retrimise sau chiar să voteze personal, în situația în care contextul epidemiologic o va permite.

Joe Biden are un avans în fața lui Donald Trump

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden îl va înfrunta pe actualul președinte Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA din luna noiembrie. Conform celui mai recent sondaj de opinie, Joseph Biden are un avans mare, comparativ cu Donald Trump, în special în urma recentelor proteste violente din SUA și a pandemiei de coronavirus. Astfel, 52% dintre americani l-ar vota, în acest moment, pe Joe Biden, în vreme ce intențiile de vot pentru Donald Trump sunt de 41%.

Dar, potrivit unui model elaborat de un profesor, Donald Trump are 91% șanse pentru un al doilea mandat. Acesta este pronosticul unui profesor de științe politice care a prezis corect rezultatele în cinci din șase alegeri care au avut loc din 1996. „Modelul Primarelor îi dă lui Donald Trump o șansă de 91% de a câștiga în noiembrie”, a declarat Helmut Norpoth, profesor la Stony Brook, potrivit Hotnews.

Modelul calculează care va fi candidatul câștigător în funcție de competițiile inițiale pentru nominalizări și punând accentul pe cât de mult entuziasm au fost capabili să genereze candidații în procesul de nominalizare. Profesorul a mai spus că modelul, care a prezis alegerea lui Donald Trump în 2016, lucrează parțial și prin actualizarea sondajelor de opinie.

author avatar
Andreea Vlad
174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger