AcasăȘTIRI EXTERNEDonald Trump, cenzurat de Twitter și Facebook! Este de necrezut ce a...

Donald Trump, cenzurat de Twitter și Facebook! Este de necrezut ce a putut posta liderul de la Casa Albă!

Două rețele de socializare îl „cenzurează” pe președintele american Donald Trump, acuzat că încalcă regulile.

Facebook și Twitter îl sancționează pe Trump pentru postările care conțin informații eronate despre coronavirus. Companiile de socializare au precizat în ultimele luni că nu vor mai tolera dezinformarea publicului asupra pandemiei globale.

Facebook și Twitter au luat miercuri măsuri extreme împotriva președintelui Trump pentru răspândirea de informații eronate coronavirus, după ce conturile sale oficiale și ale campaniei au încălcat regulile.

Prima dată când Facebook îl cenzurează direct pe Trump

Facebook a eliminat din contul oficial al lui Trump postarea unui videoclip dintr-un interviu Fox News în care a spus că copiii sunt „aproape imuni” la Covid-19. Twitter a cerut contului său de campanie Team Trump să șteargă un tweet cu același videoclip, blocându-l temporar să mai posteze.

În videoclipul eliminat, președintele Trump poate fi auzit într-un interviu telefonic spunând că școlile ar trebui să se deschidă. El continuă să spună: „Dacă te uiți la copii, copiii sunt aproape – și aș spune aproape sigur – dar aproape imuni de această boală” și că au sistemul imunitar mai puternic.

Susținător al libertății de exprimare pe site-ul său, Mark Zuckerberg, aflat sub presiune, la sfârșitul lunii iunie a declarat că Facebook va elimina postările care incită la violență sau încearcă să suprime votarea, chiar și din partea liderilor politici.

Purtătorul de cuvânt al Facebook, Andy Stone, a declarat: „Acest videoclip include afirmații false conform cărora un grup de oameni este imun de la COVID-19, ceea ce reprezintă o încălcare a politicilor noastre în privința dezinformării despre Covid-19.”

Este prima dată când Facebook îl cenzurează direct pe preşedintele Donald Trump. Anterior, în cursul lunii iulie, platforma a adăugat o notă informativă la o postare a preşedintelui american care acuza că votul prin corespondenţă favorizează corupţia. În iunie, platforma a eliminat reclame ale echipei de campanie a preşedintelui ce conţineau simboluri naziste.

Aleşii democraţi şi societatea civilă consideră că Facebook tolerează prea mult afirmaţiile mincinoase sau defăimătoare ale liderului de la Casa Albă.

Twitter ia măsuri extreme

Între timp, Twitter a luat o poziție mai agresivă, marcând mai multe dintre tweet-urile lui Trump pentru dezinformare și chiar l-a blocat pe fiul său, Donald Trump Jr., de la tweet-uri timp de 12 ore pentru încălcarea regulilor de dezinformare despre coronavirus. Twitter a spus că a ascuns postarea campaniei și că contul nu va mai putea să posteze până când mesajul este șters, deși campania poate contesta decizia. Contul a fost activ din nou miercuri seara. Pe contul personal al lui Trump a fost redistribuit și videoclipul postat inițial de Team Trump, dar a fost șters după ce tweet-ul a fost inițial blocat.

Purtătoarea de cuvânt a rețelei de socializare, Liz Kelley, a spus că tweet-ul „încalcă Regulile Twitter privind dezinformarea COVID-19. Proprietarul contului va fi obligat să înlăture Tweet-ul înainte să poată trimite din nou Tweet-uri. ”

În timp ce mulți copii au prezentat simptome mai ușoare ale virusului, cercetătorii au descoperit că sunt în continuare capabili să-l primească și să-l răspândească altor persoane, inclusiv adulților acasă și în mediul școlar, cum ar fi profesorii.

„Îl primesc și îl pot transmite, dar îl primesc mai rar și îl transmit mai rar decât adulții”, a spus Theodore Ruel, șeful Diviziei de Boli Infecțioase Pediatrice și Sănătate Globală de la Universitatea din California din San Francisco. El a spus că în acest context cuvântul „imunitate” este incorect. Există informația că copiii, în special cei mai tineri, prezintă un risc mai mic decât adulții.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
231 afisari

3 COMENTARII

  1. Mă îndoiesc că echipa de campanie a lui Trump ar fi postat ” simboluri naziste ”. Zi-i Facebook & Co. și trage apă. Ce simboluri, unde? Echipa de campanie?! Naziștii sunt în altă parte, și anume în tabăra adversă a psihopaților neo-marxisti-progresisto-lgtb-iști.

    • Asa mi-a dictat Raionul Tiraspol , eu fac parte din tabara marxistilor conservatori lgtb-isti si execut fara cracnire .

  2. Sant debili.
    Donald spune de imunitatea plozilor si nu de transmisibilitate. Sukerberg in traducere libera Sugaciuc, e el acest Fauci al netului si stie el…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger