AcasăȘTIRI EXTERNEDonald Trump, despre ajutorul militar pentru Ucraina. „Numai un idiot ar vota!”

Donald Trump, despre ajutorul militar pentru Ucraina. „Numai un idiot ar vota!”

Donald Trump nu s-a întors încă la Casa Albă, şi nu se ştie dacă o va mai face, însă păstrează o influență asupra politicii externe americane. La îndrumarea sa, republicanii din Congres blochează ajutorul militar pentru Ucraina.

Dacă Senatul SUA ar putea fi de acord cu un pachet de ajutoare încă de săptămâna aceasta, republicanii Camerei au dubii. Drept urmare, devine din ce în ce mai puțin probabil ca ajutorul militar acordat Ucrainei să treacă prin Congres în lunile următoare, potrivit Financial Times.

Trump blochează ajutorul de 60 de miliarde de dolari

Donald Trump a făcut apel luni la republicanii din Congresul SUA să se opună acordului care prevede un ajutor de 60 de miliarde de dolari pentru Kiev.

„Numai un idiot ori un democrat din stânga radicală ar vota pentru acest proiect oribil”, a postat Trump, cu referire la textul dezvăluit duminică seara de Senatul american, rodul mai multor luni de negocieri, şi care prevede atât un ajutor pentru Ucraina, cât şi 14 miliarde de dolari pentru Israel şi o reformă a sistemului de migraţie al SUA.

Avem nevoie de un proiect de lege distinct în problema migraţiei, care nu trebuie legat, în niciun caz, de ajutorul pentru o ţară străină”, a subliniat fostul preşedinte, care speră să obţină un nou mandat la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Ultimul pachet de ajutor militar american pentru Ucraina a fost anunţat pe 27 decembrie, iar Casa Albă a avertizat în mod repetat că, fără aprobarea de noi fonduri în Congres, Washingtonul nu va mai putea oferi Kievului alte ajutoare de acest fel.

Factura prea piperată, conform republicanilor

La doi ani după începerea unui război care trenează – şi peste 110 miliarde de dolari deja deblocaţi de Congres -, republicanii, în special, au început să găsească factura prea piperată.

De la începutul conflictului, Kremlinul mizează pe declinul ajutorului occidental, iar orice ezitare din partea aliaţilor Kievului întăreşte credinţa Rusiei că pariul său va fi câştigător.

author avatar
Andrei Ștefan
559 afisari

2 COMENTARII

  • Da, dar lui Fanel, autorul compunerii de mai sus, ii pute si zice:
   ”Donald Trump nu s-a întors încă la Casa Albă, şi nu se ştie dacă o va mai face…”
   Trump se va intoarce la Casa alba si va face dreptate , chiar daca unii nu vor sau au sarcina SA SPUNA SI SA SCRIE ALTFEL.
   Nici CIA nu va mai fi ce este !!!
   Aviz agenturii tradatoare !

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri