AcasăȘTIRI EXTERNEDonald Trump a pus-o la colţ pe Nancy Pelosi: "Ce dracu' făcea...

Donald Trump a pus-o la colţ pe Nancy Pelosi: „Ce dracu’ făcea ea în Taiwan?”

donald trumpZi istorică! Donald Trump se predă la New York. Fostul președinte american va fi pus oficial sub acuzare - FOTO/VIDEO

Donald Trump, fostul preşedinte al Statelor Unite, a făcut declarații violente referitoare la vizita lui Nancy Pelosi în Taipei: „De ce se află nebuna în Taiwan?”.

Acesta a atacat-o pe președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, pentru decizia acesteia de a vizita Taiwanul, pe fondul tensiunilor crescânde dintre Washington și Beijing, China.

Trump acuză un scenariu negru

Fostul lider de la Casa Albă spune că Pelosi a oferit chinezilor o scuză pentru a trece la represalii.

”Vom pune capăt nebuniei lui Nancy Pelosi. Ce dracu, ce făcea ea în Taiwan? Ea era visul Chinei. Le-a dat o scuză. Au căutat acea scuză. Tot ce atinge ea se preface în știți voi ce. Două proceduri de demitere eșuate”, a declarat fostul președinte american Donald Trump în râsetele și aplauzele fanilor adunați la un miting electoral.

Trump nu a comentat însă acțiunile Chinei, limitându-se la atacurile la adresa lui Pelosi (ținta preferată a ironiilor și atacurilor sale pe vremea când era la Casa Albă n.red).

China nu mai colaborează cu SUA

China a anunțat că nu va mai colabora cu SUA în mai multe domenii cum ar fi cooperarea în domeniul criminalității transfrontaliere, siguranța maritimă și relațiile privind imigrația și politicile antidrog.

Beijingul a promis că va lua măsuri decisive, inclusiv acțiuni militare, pentru a-și proteja suveranitatea teritorială, adăugând că va face Washingtonul responsabil pentru orice degradare în continuare a situației și a relațiilor bilaterale.

author avatar
Andrei Ștefan