AcasăȘTIRI EXTERNEDolofanul Kim Jong-un le cere ofițerilor militari „disciplină morală revoluționară”

Dolofanul Kim Jong-un le cere ofițerilor militari „disciplină morală revoluționară”

Dolofanul Kim Jong-un le cere ofițerilor militari „disciplină morală revoluționară”

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a prezidat o ședință a Comisiei militare centrale a Partidului Muncii și a solicitat controale mai stricte asupra oficialilor militari, informează, joi, Agenția Centrală de Știri din Coreea de Nord (KCNA).

La reuniunea extinsă de miercuri, Kim a subliniat importanța stabilirii „disciplinei morale revoluționare” în special în rândul generației tinere, potrivit KCNA.

„Stabilirea disciplinei morale revoluționare în Armata Populară Coreeană (KPA) nu este doar o problemă tehnică, ci o chestiune fatidică (sic! legată de însăși existența KPA și de succesul sau eșecul construirii armetei și activităților”, a spus Kim.

Liderul nord-coreean a cerut, de asemenea, intensificarea educației și un „control intensiv”, astfel încât comandanții noii generații să poată avea o „conștiință politică și un punct de vedere moral adecvate”.

„O serie de neajunsuri expuse în activitățile militare și politice și în viața morală a comandanților KPA” au fost, de asemenea, discutate în timpul ședinței.

Critica lui Kim pare să aibă drept scop consolidarea disciplinei în rândul oficialilor militari pe fondul provocărilor legate de sancțiunile globale și lupta prelungită a țării împotriva pandemiei globale Covid-19, scrie agenția sud-coreeană Yonhap.

Coreea de Nord nu a raportat nici o infectare cu virusul SARS-CoV-2 și a instituit măsuri de protecție draconice. Observatorii sunt sceptici însă, având în vedere sistemul sanitar pseudo-inexistent în această țară sărăcită și izolată.

Noi comandanți și vice-mareșali

Unii comandanți au fost eliminați din posturi și au fost numiți alții, în cadrul ședinței, reflectând o schimbare aparentă de generații în cadrul armatei.

Kim Song-gi a fost numit în funcția de comandant al marinei nord-coreene, în timp ce Kim Chung-il a fost numit comandant al forțelor aeriene.

Titlul de vice-mareșal a fost conferit ministrului Apărării, Kim Jong-gwan, și directorului Biroului politic general al armatei nord-coreene, Kwon Yong-jin.

author avatar
Tudor Borcea
304 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger