AcasăȘTIRI EXTERNEDoliu naţional: zece morți, între care 9 copii, într-un groaznic accident în...

Doliu naţional: zece morți, între care 9 copii, într-un groaznic accident în lanț! (VIDEO)

alabama accidentDoliu naţional: zece morți, între care 9 copii, într-un groaznic accident în lanț!

Un tragic accident de circulaţie a dus la moartea a 10 persoane, între care 9 copii. În evenimentul care a îndoliat toată SUA au fost implicate 18 mașini pe o autostradă din Alabama.

Vârstele copiilor morți sunt cuprinse între nouă luni și 17 ani. Majoritatea victimelor se aflau într-un microbuz al unui centru de plasament pentru fete abandonate, neglijate sau abuzate. Șoferul microbuzului, o femeie, este singurul supraviețuitor din vehicul. Era chiar directoarea centrului de plasament.

În incident au fost implicate, sâmbătă,15 vehicule care circulau către nord, pe autostrada I-65, şi care ar putea să fi fost cauzat de acvaplanare, a apreciat suminică Wayne Garlock.

Cum a avut loc accidentul?

Microbuzul a fost prins efectiv ca într-un sandvici între două trailere uriașe, cu 18 roți, iar un SUV a intrat și el în ciocnirea în lanț, s-a răsturnat și a luat foc. Alte 14 vechiule au fost implicat în carambol, iar șapte dintre ele au luat foc.

Accidentul s-ar fi produs din cauza acvaplanării, șoferii pierzând controlul pe șoseaua umedă, deși în momentul accidentului nu ploua. Statul american Alabama este însă puternic afectat de furtuna tropicală Claudette, care a provocat deja inundații, tornade și a distrus zeci de case.

În accident au murit, de altfel, și doi dintre copiii șoferiței, care se aflau și ei în mașină. Imediat după accident, un martor ocular a reușit să o scoată din microbuz pe femeie și apoi s-a întors după copii, dar vehiculul era cuprins de fum și flăcări.

Autoritățile federale din domeniul transporturilor au trimis nu mai puțin de 10 anchetatori la fața locului.

author avatar
Andrei Ștefan
267 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger