AcasăȘTIRI EXTERNEDoliu în lumea sportului mondial. Fondatorul companiei Red Bull, austriacul Dietrich Mateschitz,...

Doliu în lumea sportului mondial. Fondatorul companiei Red Bull, austriacul Dietrich Mateschitz, a murit la vârsta de 78 de ani

Doliu în lumea sportului mondial. Fondatorul companiei Red Bull, austriacul Dietrich Mateschitz, a murit la vârsta de 78 de ani / Foto; printscreen

Fondatorul companiei de băuturi energizante Red Bull, miliardarul austriac Dietrich Mateschitz, un personaj discret, pe cât de ccelebră era firma sa, în special în lumea marketingului sportiv, a murit la vârsta de 78 de ani.

„Dietrich Mateschitz a decedat astăzi”, a scris sâmbătă conducerea companiei într-un e-mail adresat angajaților, exprimându-și „tristețea” și „recunoștința pentru realizările sale”.

Partener esențial al sportului mondial

Potrivit agenției austriece APA, acesta a murit de cancer. Născut la 20 mai 1944, Dietrich Mateschitz a creat Red Bull în 1984, după ce a descoperit băutura într-un bar de hotel din Hong Kong.

Dietrich Mateschitz  a fost considerat de revista Forbes ca fiind cea mai mare avere a Austriei în 2022, estimată la 27,4 miliarde de euro.

Antreprenorul mizase pe sponsorizări sportive nu doar pentru a evita să se bazeze doar pe veniturile obținute din băutura sa energizantă, ci și pentru a-i oferi o expunere fără egal.

În treizeci de ani, compania, care și-a bazat politica de sponsorizare pe sporturile extreme, a devenit un partener esențial în sportul mondial.

Red Bull este, de asemenea, implicată în două dintre cele mai importante sporturi din lume, Formula 1 (F1) și fotbalul.

În 2005, Red Bull a cumpărat clubul de fotbal din orașul austriac Salzburg și, ulterior, Leipzig din Germania. Ambele cluburi au câștigat trofee datorită investițiilor semnificative ale mărcii.

Red Bull sponsorizează, de asemenea, sportivii înșiși, în toate disciplinele. Printre aceștia se numără celebrul fotbalist brazilian Neymar, pe care Red Bull îl prezintă în mod regulat în mini-seriale.

author avatar
Tudor Borcea