AcasăȘTIRI EXTERNEDoliu în familia regală! Prințul moștenitor a murit

Doliu în familia regală! Prințul moștenitor a murit

Doliu în familia regală! Prințul moștenitor a murit / foto: Time Magazine

Durere nemărginită pentru sultanul din Brunei! Fiul său a murit la vârsta de 38 de ani. Prințul Haji Abdul Azim a încetat din viață sâmbătă, 24 octombrie, în Centrul Medical Jerudong Park.

Prințul moștenitor ar fi „pierdut lupta cu o boală gravă”, titrează ziarul german Bunte. Conform informațiilor din publicația spaniolă El Confidencial, prințul Azim ar fi fost răpus de cancer. Cauzele morții sale nu au fost încă anunțate oficial, transmite CNN.

foto httpswwwliputan6comcitizen6read4391732sosok mendiang pangeran abdul azim putra sultan brunei dan kekayaannya

În micul stat Brunei, situat pe coasta insulei Borneo, a fost declarat doliu timp de șapte zile. Steagul național a fost coborât și oamenii au fost rugați să poarte haine albe, în semn de doliu. Prințul Azim a fost înmormântat sâmbătă, 24 octombrie, în prezența tatălui său în mausoleul regal al Bandar Seri Begawan. Era al patrulea în ordinea succesiunii la tron.

Prințul Azim s-a născut pe 29 iulie 1982. A fost al doilea dintre cei cinci fii ai actualului sultan Hassanal Bolkiah, fiul celei de-a doua soții a lui, Mariam Abdul Aziz, cu care a fost căsătorit între 1982 și 2003.

Tânărul avea a urmat Școala Internațională din Brunei înainte de a părăsi Sultanatul pentru a-și continua studiile în Marea Britanie. La fel ca mulți prinți din Brunei dinaintea sa, a intrat în Academia Militară Regală din Sandhurst, pentru a începe pregătirea militară în 2008.

Era amfitrionul petrecerilor de la Hollywood

Azim și-a creat o reputație la Hollywood ca producător de film. Prințul a produs o serie de filme, inclusiv lungmetrajul „You’re Not You” din 2014 cu Hilary Swank, construind o carieră uimitoare în industria cinematografică, în ciuda furiei internaționale stârnită de tatăl său, extravgantul și teribilul sultan din Brunei.

Moștenitorul tronului din Brunei era binecunoscut și pentru organizarea unor petreceri extravagante cu invitați celebri, printre care Pamela Anderson, Janet Jackson și Mariah Carey.

author avatar
Andreea Vlad
625 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger