AcasăȘTIRI EXTERNEDoi români au fost arestați după 8 ani! Deghizați în femei, au...

Doi români au fost arestați după 8 ani! Deghizați în femei, au dat o spargere la un magazin de bijuterii din Viena

Doi români au fost arestați după 8 ani! Deghizați în femei, aceștia au dat o spargere la un magazin de bijuterii din Viena / Sursă foto / https://kurier.at

Doi români deghizați în femei, care au dat o spargere la un magazin de bijuterii din Viena și au atacat un angajat, au fost prinși după 8 ani.

În 2012, doi indivizi care erau îmbrăcați în rochii și purtau eșarfe și peruci, au intrat într-un magazin de bijuterii din centrul capitalei austriece și au atacat un angajat cu spray lacrimogen și cu un ciocan. Victima în vârstă de 32 de ani a rezistat atacului și a putut să rupă peruca și diferite articole de îmbrăcăminte de la unul dintre făptași. Totuși, cei doi au reușit să fure mai multe bijuterii din vitrine, după care au dispărut fără urmă, potrivit Kurier.

La vremea respectivă, anchetatorii austrieci au recoltat urmele biologice de pe peruca și eșarfa rămase în magazin, dar ADN-ul introdus în baza de date nu a produs inițial niciun rezultat și cazul a fost în cele din urmă suspendat.

Identificați în baza de date a poliției engleze

La sfârșitul lunii ianuarie 2020, un raportul a venit în cele din urmă din Anglia. Autoritățile britanice au reușit să atribuie profilul ADN unei persoane și anume suspectului de 30 de ani. Datorită acestei noi evoluții, LKA a reluat ancheta și a efectuat investigații intensive atât în țară, cât și în străinătate.

Anchetatorii austrieci au stabilit că hoții de acum 8 ani sunt doi cetățeni români, acum în vârstă de 30 și 31 de ani. Unul din ei a fost reținut în Germania. În timpul interogatoriului de către criminaliști, bărbatul de 30 de ani s-a declarat vinovat  și a mărturisit, de asemenea, identitatea complicelui de 31 de ani, care se află deja în arest, după ce a fost prins în 2014 în timpul unui alt jaf în Austria.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger