AcasăȘTIRI EXTERNEDodon bate recordul la servilism. Primul cobai pentru vaccinul anti-Covid al lui...

Dodon bate recordul la servilism. Primul cobai pentru vaccinul anti-Covid al lui Putin!

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a oferit să fie cobai pentru vaccinul Sputnik dezvoltat de ruși împotriva noului coronavirus. Oficialul de la Chișinău a declarat că e pregătit să fie prima persoană din Republica Moldova care va primi vaccinul împotriva Covid-19, creat de Rusia.

„Am discutat cu colegii din Federația Rusă, care au elaborate un vaccin care acum este în procedură de testare. Am văzut scepticismul la mai mulți cetățeni, chiar și oficiali, referitor la vaccinul din Federația Rusă. Vreau să vă spun că atunci când vor accepta să fie administrat acest vaccin în afara țării, eu sunt gata să mă ofer ca primul dintre moldoveni pentru a testa acest vaccin”, a declarat Igor Dodon, potrivit protv.md.

Vaccinul creat de Rusia a fost întâmpinat cu scepticism de comunitatea internațională și nu a fost aprobat de Organizația Mondială a Sănătății. „Sunt gata să îmi risc și sănătatea dacă va fi necesar, pentru ca acest vaccin să ajungă mai repede în Republica Moldova”, a adăugat președintele.

Vrea să aducă vaccinul lui Putin în Rep. Moldova

Dodon a menționat că speră ca vaccinul să ajungă în Republica Moldova „în următoarele săptămâni”. Igor Dodon a anunțase în urmă cu o săptămână că moldovenii vor fi printre primii beneficiari externi ai vaccinului produs de Rusia.

„Am adresat felicitări partenerilor ruși cu ocazia acestei realizări atât de importante în domeniul științei medicale, în condițiile pandemiei, și am subliniat interesul țării noastre în vederea obținerii acestui vaccin. În acest sens, conducerea Republicii Moldova va expedia la Moscova un demers, în timpul apropiat”, a scris șeful statului, într-o postare pe Facebook.

Dodon, la tratamente la Moscova

Igor Dodon și soția sa se află la un sanatoriu lângă Moscova pentru niște investigații medicale pe care ar fi fost nevoit să le întrerupă în luna martie din cauza epidemiei Covid-19. În timp ce el și soția sunt în Rusia, copiii săi se află în vacanță la mare în Turcia împreună cu fratele președintelui.

Dodon susține că după revenirea de la Moscova va sta câteva zile în autoizolare și va face testul împreună cu soția. Copiii săi, la fel vor fi testați la revenirea de la odihnă din Turcia.

author avatar
Andreea Vlad
161 afisari

2 COMENTARII

  1. Asta adevarat patriot:s-a oferit drept cobai in locul poporului sau.Unul de pe la Cotroceni a oferit poporul roman drept cobai in locul sau.E o diferenta.

  2. Basarabia e Romania secXVIII suzeranitate rusa protectorat otoman conducere fanara vs suzeranitate rusa protectorat roman si conducere mafiota.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri