AcasăȘTIRI EXTERNEDodon nu renunță! S-a dus la Moscova după Putin. Reacția Kremlinului

Dodon nu renunță! S-a dus la Moscova după Putin. Reacția Kremlinului

dodon

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a anunțat că întreprinde o scurtă vizită de lucru la Moscova unde intenționează să se întâlnească cu oficiali ruși pentru a discuta aspecte legate de intensificarea și aprofundarea relațiilor de colaborare moldo-ruse.

Anunțul a fost făcut de Dodon printr-o postare pe Instagram și pe pagina sa personală de Facebook, și nu pe pagina sa oficială, așa cum o făcea, de cele mai multe ori, șeful statului. Nici Președinția nu a emis nicio notă informativă în aceste sens.

„Planific să discut cooperarea în domeniul economic, facilitarea exportului mărfurilor noastre pe piața rusă, reluarea negocierilor cu Federația Rusă în privința creditului de circa 200 de milioane de euro, posibilitățile de susținere a diasporei moldovenești în Federația Rusă și altele”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Vizita lui Dodon vine după ce săptămâna trecută s-a întâlnit cu liderul transnistrean, pe care l-a și numit „președintele Transnistriei”, ceea ce a provocat proteste la Chișinău. La Moscova pot avea loc discuții legate și de viitorul scrutin prezidențial, din toamnă, din R.Moldova, cred unii lideri politici de la Chișinău.

Reacția Kremlinului

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, nu planifică să aibă vreo întrevedere cu Igor Dodon, în timpul vizitei șefului statului moldovenesc la Moscova. Informația a fost transmisă de serviciul de presă al Președinției ruse, scrie TASS. „O astfel de întâlnire nu se regăsește în programul de lucru al lui Putin”, a precizat serviciul de presă de la Kremlin pentru TASS.

Dodon îl aștepta pe Putin la Chişinău

La începutul anului, preşedintele moldovea Igor Dodon declara că aşteaptă că până la mijlocul acestei veri în Republica Moldova va veni într-o vizită oficială fie liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, fie premierul rus Mihail Mişustin. Suntem în 4 august și suntem trecut de mijlocul verii. Așadar, nu se știe sigur dacă președintele rus va realiza în perioada imediat următoare o vizită oficială la Chișinău.

Vizita, spera Dodon,urma să aibă loc înainte de alegerile prezidenţiale, preconizate pentru toamna anului 2020. „Noi aşteptăm vizita lui Putin sau a lui Mişustin. Presupun că până în iunie-iulie aceste vizite ar putea avea loc”, a declarat Igor Dodon într-o emisiune la un post de televiziune, scria presa rusă.

author avatar
Andreea Vlad
205 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cu alte cuvinte il doare pe domnul Putin de Transnistria, cum ma doare pe mine acum de Shakira… desi…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger