AcasăȘTIRI EXTERNEDodon, la vânătoare de voturi în Transnistria! Întâlnire de gradul 0 cu...

Dodon, la vânătoare de voturi în Transnistria! Întâlnire de gradul 0 cu liderul separatist de la Tiraspol

Dodon

Președintele Igor Dodon a avut, marți, o întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Întâlnirea care a avut loc la vila prezidențială de la Condrița a durat patru ore.

Este a șaptea întâlnire între Dodon și Krasnoselski în patru ani de mandat, notează gandul.ro. Într-un mesaj pe Facebook, șeful statului moldovean scrie că ar fi ajuns la înțelegeri concrete privind chestiunea telecomunicațiilor, rezolvarea cauzelor penale și a problemelor bancare, fără a oferi detalii exacte.

„Am discutat despre anularea posturilor temporare de carantină în zona de securitate, unele acțiuni pentru asigurarea liberei circulații, precum și pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale”, a scris Igor Dodon pe pagina de Facebook.

Cei doi au făcut un schimb de opinii cu privire la problemele care au apărut în ultimele luni urmare a răspândirii virusului COVID-19. Sub pretextul măsurilor anti-epidemice, începând cu luna martie Tiraspolul a instalat ilegal 37 de posturi de control, 26 posturi au fost retrase.

Dodon are nevoie de voturi din Transnistria

Ion Leahu, fost membru al delegației moldovene în Comisia Unificată de Control, crede că aceste discuții purtate de Igor Dodon cu liderul separatist Vadim Krasnoselski urmăresc mai mult interese personale.

„Eu sunt ferm convins că întâlnirea a avut interes pentru Igor Dodon. Domnia sa a intrat în campanie electorală, el are nevoie de cele de la 40 până la 200 de mii de voturi care sunt în Transnistria și neapărat va face tot ce este posibil ca să le obțină. Unicul lucru pe care nu-l cunoaștem, poate îl vom afla mai târziu – prețul, cât l-au costat pe dânsul și pe Republica Moldova aceste voturi.”, este de părere Leahu, potrivit moldova.europalibera.org.

După întrevederea de ieri de la reședința de la Condrița a lui Dodon cu Krasnoselski, pe pagina de Facebook a șefului statului au fost publicate imagini video cu declarații ale celor doi. La începutul declarațiilor, Igor Dodon îi spune lui Vadim Krasnoselskii „președinte al Transnistriei”, aceasta fiind de altfel o încălcare a normelor de drept, întrucât regiunea din stânga Nistrului nu este recunoscută la nivel internațional. Imaginile video au dispărut, însă, după ce a fost sesizată gafa comisă de șeful statului.

author avatar
Andreea Vlad
110 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger