AcasăȘTIRI EXTERNEDocumentul trimis Congresului american! SUA: Rusia, o „amenințare acută”. Cum e văzută...

Documentul trimis Congresului american! SUA: Rusia, o „amenințare acută”. Cum e văzută China

Documentul trimis Congresului american! SUA: Rusia, o „amenințare acută”. Cum e văzută China (sursa foto: capital.ro)

În contextul războiului din Ucraina, de la începutul căruia a trecut peste o lună, dar și al negocierilor de marți, dintre delegațiile ucrainene și ruse ce au loc în Turcia, la Istanbul, s-a aflat că Statele Unite consideră Rusia „o amenințare acută” , în timp ce China e văzută drept cel „mai important competitor strategic”.

Informațiile vin în contextul în care, luni, Strategia Națională de Apărare 2022 (NDS) clasificată a fost transmisă Congresului american.

Cum e văzută China

Documentul transmis Congresului SUA evidențiază detalii despre „amenințarea acută” reprezentată de Federația Rusă. Mai mult, a scos la iveală „amenințarea multi-domeniu” din China, potrivit republicworld.com.

„Rusia prezintă amenințări acute, așa cum este ilustrat de invazia sa brutală și neprovocată a Ucrainei. Vom colabora cu aliații și partenerii noștri NATO pentru a consolida o descurajare puternică în fața agresiunii Rusiei”, se menționează în document.

Pe de altă parte, conform sursei citate, China a fost etichetată drept „cel mai important competitor strategic”, marcând astfel Beijingul drept o amenințare de top pentru Statele Unite.

Totodată, în document se mai menționează, la nivel de priorități, atenția către „schimbările climatice globale și alte transfrontaliere periculoase, inclusiv pandemii”.

author avatar
Andrei Coman
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger