AcasăȘTIRI EXTERNEGermania dezvăluie planul de atac al Rusiei! Berlinul, atacat cu arme chimice?!

Germania dezvăluie planul de atac al Rusiei! Berlinul, atacat cu arme chimice?!

Revitalizarea mașinăriei militare a Kremlinului va duce la o frustrare tot mai mare în rândul aliaților Ucrainei

Un document informativ, de 14 pagini, ajunge în atenția parlamentarilor germani. 

Vladimir Putin ar putea folosi arme chimice asupra orașelor germane în cazul în care izbucnește un război cu NATO, au fost avertizați parlamentarii germani.

Document de 14 pagini

Bundestagul, parlamentul german, a emis un document informativ de 14 pagini pentru parlamentari.

În care prezintă un scenariu extrem, în care Rusia poartă un război împotriva Berlinului în patru etape – culminând cu o invazie terestră – ca parte a unui conflict mai amplu cu NATO, transmite The Telegraph.

Detalii îngrijorătoare

Astfel, conform sursei citate, într-o primă etapă, Rusia ar organiza campanii de dezinformare pe rețelele de socializare și în mass-media naționale pentru a submina încrederea în democrația germană și a destabiliza societatea.

Ar urma și o altă fază. Cea de-a doua. În care Moscova ar desfășura soldați pe flancul estic al statelor NATO. Și, totodată, ar intensifica atacurile cibernetice, spionajul și actele de sabotaj, pentru a încerca să perturbe mișcarea trupelor membrilor NATO, inclusiv a Germaniei.


Ce s-ar întâmpla în a patra fază

Într-o a treia fază, Rusia ar lansa un asalt militar convențional asupra flancului estic al NATO și ar lovi ținte precum Germania.

Se vorbește și despre o a patra fază. Iar în cea de-a patra și ultima fază, trupele rusești ar străpunge liniile de apărare ale NATO și ar invada Germania, ceea ce ar duce la un război „terestru, maritim și aerian” la scară largă între forțele ruse și germane.

Documentul de informare nu exclude riscul ca Moscova să lanseze atacuri chimice asupra Germaniei și să intensifice amenințările cu utilizarea armelor nucleare.

Europa ar putea fi atacată în cinci ani

Citiți și: Anunţ de la cel mai înalt nivel: „În 5 ani, trebuie să fim apţi pentru război cu Rusia”

Vladimir Putin a ţinut un discurs la 2 ani de război în Ucraina: „Forțele nucleare sunt pregătite” (VIDEO)

Scurgeri de informații. Dosare militare rusești dezvăluie criteriile pentru un atac nuclear

De altfel, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a avertizat că Rusia ar putea lansa un atac asupra NATO în cinci până la opt ani. Oficialul a promis că se va asigura că țara este „kriegstuchtig” – pregătită de război.

Totodată, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru „The Telegraph”, la începutul lunii februarie, generalul Carsten Breuer, șeful de stat major al armatei germane, a declarat că este încrezător că forțele rusești vor fi învinse dacă vor ataca un stat NATO în viitorul imediat.

De asemenea, generalul Breuer a declarat că nu anticipează că Putin va recurge la folosirea armelor nucleare în Ucraina în următoarele etape ale războiului. Pentru că acest lucru ar avea consecințe „neprevăzute”.

author avatar
Andrei Coman
1.134 afisari

12 COMENTARII

  1. Cum „pică” o bombiţă pe teritoriului unei țară NATO, în clipa următoare Moscova are să înceteze să mai existe

  2. Nu e planul secret al Rusiei, ci un scenariu gandit de creierele infierbantate de la Berlin si prezentat ca un posibil atac al Rusiei. Va mai aduceti aminte de armele chimice ale Irakului? Astfel de scenarii sunt menite sa sperie oamenii, pentru ca cei care le-au creat sa isi poata justifica atacuri asupra partilor incriminate pe nedrept.