AcasăȘTIRI EXTERNEDocument Fox News: Hunter Biden și-a băgat partenerul de afaceri în Administrația...

Document Fox News: Hunter Biden și-a băgat partenerul de afaceri în Administrația Biden. Președintele american, suspect de trafic de influență

hunter bidenDocument Fox News: Hunter Biden și-a băgat partenerul de afaceri în Administrația Biden. Președintele american, suspect de trafic de influență

Un consilier principal al unei companii fondate de fiul președintelui american, Hunter Biden, a lucrat la Departamentul de Comerț atât sub administrația Trump, cât și în administrația Biden. În actuala administrația are mandat până în 2024, potrivit The New York Post.

John Nevergole, care a lucrat cu Rosemont Seneca Advisors, o firmă de investiții co-fondată și condusă de Hunter Biden, a fost numit pentru prima dată în Consiliul consultativ al președintelui pentru a face afaceri în Africa (PAC-DBIA) în 2019 de către secretarul de comerț Wilbur Ross. În această vară, Gina Raimondo, aleasă de președintele Biden să conducă departamentul, l-a renumit pe Nevergole în același comitet consultativ.

Nevergole l-a consiliat pe Hunter în afaceri

E-mailurile obținute de Fox News Digital miercuri arată că Nevergole i-a ajutat pe Biden și Rosemont Seneca Advisors să facă tranzacții în întreaga lume din 2011.

Într-un e-mail din august 2011 către Hunter Biden cu subiectul „RE: OAS – John Nevergole”, referindu-se la o companie de construcții braziliană, fostul președinte Rosemont Seneca Advisors, Eric Schwerin, îl laudă pe Nevergole și caracterizează relația cu el drept una care „ar putea da roade” în mijlocul unei crize.

În timpul relației lui Nevergole cu Rosemont Seneca Advisors, se pare că și-a păstrat rolul de CEO al ABD Group, o companie pe care a co-fondat-o și care conduce investiții și proiecte în Africa.

Într-un alt e-mail din 2014, când Hunter Biden tocmai fusese numit în consiliul de administrație al companiei energetice ucrainene Burisma, Nevergole le trimite e-mailuri lui Biden și Schwerin despre potențialele oportunități de afaceri.

Hunter Biden, suspect de trafic de influență

Nevergole a fost de asemenea prezentat de Schwerin lui Xin Wang, directorul general al BHR Partners, o firmă de investiții susținută de guvernul chinez, în care Hunter Biden deține încă o participație. Departamentul de Comerț a negat că legăturile lui Nevergole cu fiul președintelui american au influențat decizia departamentului de a-l numi din nou.

Nu este clar dacă Departamentul de Comerț condus de Wilbur Ross, sub conducerea lui Trump, era conștient de legăturile lui Nevergole cu Hunter Biden. Republicanii Camerei au promis că îl vor investiga pe președinte și pe fiul său din cauza acuzațiilor că familia Biden a condus o operațiune de trafic de influență la nivel mondial.

author avatar
Andreea Vlad
482 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger