AcasăȘTIRI EXTERNEDoctorul Anthony Fauci avertizează: „Omicron se dezlănțuie în întreaga lume”

Doctorul Anthony Fauci avertizează: „Omicron se dezlănțuie în întreaga lume”

Doctorul Anthony Fauci avertizează: „Omicron se dezlănțuie în întreaga lume”

Renumitul om de știință american Anthony Fauci, consilier al Casei Albe pentru criza sanitară, a avertizat duminică, 19 decembrie, că varianta Omicron a Covid-19 „se dezlănțuie” în întreaga lume, îngrijorându-se de numărul de americani încă nevaccinati. 

„Acest virus este extraordinar”, a spus Anthony Fauci la postul CNN, evocând viteza sa de propagare. „Va prelua conducerea” și „vom avea câteva săptămâni sau luni grele pe măsură ce intrăm în iarnă”.

Peste 800.000 de decese în SUA

„Se răspândește foarte repede, literalmente în întreaga lume și fără îndoială în propria noastră țară”, a adăugat el la postul ABC, îngrijorat că aproape 50 de milioane de americani eligibili au rămas nevaccinați.

„Când ai acest nivel de vulnerabilitate și ai un virus precum Omicron care se răspândește atât de repede, este foarte probabil ca în unele părți ale țării să vedem o presiune semnificativă asupra sistemului spitalicesc, precum și asupra lucrătorilor din sănătate care se epuizează din această cauză”, a adăugat Fauci, îndemnându-i pe  americani să se vaccineze și să-și facă rapel.

Virusul „se dezlănțuie în întreaga lume, într-adevăr”, a insistat el pentru NBC. Varianta Omicron se răspândește cu viteză maximă în întreaga lume, provocând restricții în multe țări, cum ar fi un lockdown în Olanda, scrie AFP.

Duminică, senatorii americani Elizabeth Warren și Cory Booker, foști candidați democrați la alegerile prezidențiale din 2020, au scris fiecare pe Twitter că au fost testați pozitiv pentru Covid-19 și că prezentau simptome ușoare, în timp ce erau vaccinați și primiseră doza de rapel. Nu au spus dacă infecția este din varianta Omicron.

Pandemia a ucis peste 5 milioane de oameni în întreaga lume de când biroul OMS din China a raportat debutul bolii la sfârșitul lunii decembrie 2019. Statele Unite ale Americii sunt țara cea mai îndoliată, cu peste 800.000 de decese.

 

author avatar
Tudor Borcea
185 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pseudostiintă, in care ai nevoie de credintă,
    Daca le ceri stiintă, nu e de cuviintă.
    N-au cum sa-ti arate, adevarul frate.
    Sa iti demonstreze, vor sa-ndoctrineze.

    Unde-i adevarul? Unde e lumina?
    Care pandemie? Asta-i nebunie.
    Frica e in minte, si vine-n cuvinte,
    Cutremuratoare, ca sa te separe.

    Ar fi mai fi multe de zis, nu fac niciun compromis.
    Daca vrei zile de vis, asculta ce am de zis.
    Libertate si dreptate, se gasesc doar intr-o carte.
    Este Biblia, Scriptura, ce arata facatura.

    Facatura lui Satan, ce te vrea rob si viclean.
    Dar Isus a biruit, pe cruce El a murit.
    Sa ne dea o biruinta care vine prin credinta.
    Credinta elibereaza, minciuna ingenuncheaza.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger