AcasăȘTIRI EXTERNE„Dixie Fire” se dezlănțuie în California. Mii de noi evacuări din cauza...

„Dixie Fire” se dezlănțuie în California. Mii de noi evacuări din cauza incendiilor

„Dixie Fire” se dezlănțuie în California. Mii de noi evacuări din cauza incendiilor

Uriașul incendiu Dixie face ravagii în pădurile din nordul Californiei, unde 2.000 de locuitori au fost grăbiți să evacueze joi, 5 august.

Aproximativ 2.000 de locuitori din California au fost chemați miercuri să-și evacueze casele „imediat”, în timp ce Incendiul Dixie, cea mai mare incendie din California din acest an, a fost abordat de vânturi puternice.

„Evacuați imediat”

Autoritățile le-au cerut celor 2000 de californieni să-și evacueze „imediat” casele, pe măsură ce Dixie Fire, cel mai mare incendiu din California din acest an avansează rapid, stârnit de vânturi violente.

Într-un mesaj pe Twitter al departamentului șerifului din Plumas Country,  adresat locuitorilor din Greenville și Chester, se arată că oamenii trebuie să se deplaseze de urgență spre est. „Dacă nu puteți pleca, refugiați-vă pe terenul de baseball al colegiului din Chaster”, se precizează.

Dixie Fire, care a transformat în cenușă pădurile din nordul Californiei, de la mijlocul lunii trecute, este pus în legătură cu criza climatică care provoacă vârfuri de căldură și secetă în întreaga lume, în special în America de Nord, scrie Le Matin.ch.

99.000 de hectare deja distruse

Încendiul a distrus deja peste 99.000 de hectare de pădure din nordul acestui stat American. Cauza pornirii focului face obiectul unei anchete.

Potrivit unei investigații preliminare, căderea unui copac pe unul dintre miile de cabluri electrice ale companiei Pacific Gas and Electric Company (PG&E) se află la originea Incendiului Dixie.

Un operator privat deja vinovat că a provocat Camp Fire, un incendiu care aproape că a șters orașul Paradise de pe hartă și a ucis 86 de oameni în 2018, într-o zonă situată câteva kilometri sud-vest de cea a Dixie Fire.

 

author avatar
Tudor Borcea
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger