AcasăȘTIRI EXTERNEDisponibilizarea polițiștilor, un caz de studiu în America

Disponibilizarea polițiștilor, un caz de studiu în America

Oficialii din Minneapolis au confirmat că își vor desființa departamentul de poliție. Nu este primul oraș care ia o astfel de decizie, dar niciunul la fel de populat nu a încercat vreodată. Camden, New Jersey, a făcut-o și iată ce s-a întâmplat.

Camden, care găzduiește o populație de aproximativ 17% din dimensiunea Minneapolis, și-a dizolvat departamentul de poliție în 2012 pentru a elimina corupția. Rata criminalității orașului a fost printre cele mai grave din SUA. Pe parcursul a nouă mile pătrate și printre cei aproape 75.000 de rezidenți, au existat peste 170 de piețe de droguri în aer liber raportate în 2013, au declarat oficialii județeni pentru CNN. E drept că pe parcurs lucrurile s-au mai îndreptat, rata infracțiunilor s-a diminuat de la 79 la 1.000 la 44 la 1.000, dar  orașul are acum cu aproximativ 360.000 de locuitori mai puțini și a  fost numit în mod frecvent drept unul dintre cele mai violente din SUA.

Garden City, Missouri, și-a disponibilizat toți ofițerii  și și-a suspendat șeful de poliție, deoarece, așa cum a spus primarul său în 2018, orașul nu și-a putut permite să-i țină angajați. Într-o mișcare bizară, conducerea poliției din Rio Vista, California, a părăsit brusc departamentul, iar jumătate dintre ofițerii rămași au plecat pentru alte locuri de muncă. Poliția din Camden și-a schimbat abordarea, agenții, în special cei de culoare, bat la ușa caselor din cartierul în care sunt repartizați să patruleze, se prezintă și întreabă dacă sunt probleme. Rezidenții spun însă că  noua relație cu forțele de ordine nu îi va scăpa de adevăratele probleme sociale – șomajul în creștere, servicii de sănătate și sărăcia –care determină criminalitatea, spune Nyeema Watson, consilier pentru implicarea civilă la Universitatea Rutgers din oraș.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
622 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger