AcasăȘTIRI EXTERNEDiscriminare sau norme de protecţie? Cine mai are voie să intre în...

Discriminare sau norme de protecţie? Cine mai are voie să intre în restaurant sau să urce în tren

permis sanitarDiscriminare sau norme de protecţie? Cine mai are voie să intre în restaurant sau să urce în tren

Nu mai e de glumă, deja se întâmplă. Deocamdată, nu şi în România, dar, probabil, că vremurile nu sunt departe. Tot mai multe țări ale Uniunii Europene impun certificatul sanitar pentru COVID-19. Acum, sunt 21 de state.

Peste 300 de milioane de astfel de certificate au fost emise pe tot cuprinsul blocului comunitar. Documentul trebuie să ateste că titularul său a fost vaccinat împotriva coronavirusului, sau are un test negativ recent ori este imunizat după o infecție cu SARS COV 2.

Francezii depind de permisul sanitar

Francezii care vor să meargă în restaurante sau baruri, chiar si la terase, vor trebui sa aibă permisul sanitar. La fel și pasagerii care călătoresc cu trenul sau autocarul pe distanțe lungi, precum și cei care merg în centre de bătrâni şi spitale.

Permisul sanitar va fi în vigoare până pe 30 septembrie. Noile reglementări au provocat puternice proteste în toată Franţa.

Noi restricţii şi în Israel

În Israel, numărul infecțiilor cu coronavirus a depășit pragul de 3000 în ultimele zile, iar autoritățile pregătesc noi restricții. Asta în condițiile în care aproape 60 la sută din populația țării este vaccinată complet, iar peste 420 de mii de persoane au primit şi a treia doza de vaccin.

Ce am constatat este că au fost tot mai multe infectări și printre vaccinați. Deci, după o vreme a devenit clar că aceasta este o caracteristică a acestui nou eveniment.

La fiecare 10 zile, avem o dublare a cazurilor. Și o dublare a cazurilor severe, de asemenea”, a declarat și Ran Balicer, președintele comisiei de experți COVID-19.

author avatar
Andrei Ștefan