AcasăȘTIRI EXTERNEDiplomații ruși, EXPULZAȚI din SUA! Ambasadorul Antonov, declarații DURE la Washington! -...

Diplomații ruși, EXPULZAȚI din SUA! Ambasadorul Antonov, declarații DURE la Washington! – VIDEO

Diplomații ruși părăsesc SUA. Declarații ale ambasadorului Rusiei la Washington (VIDEO)

Diplomații ambasadei Rusiei la Washington au părăsit SUA, miercuri, după ce Departamentul de Stat i-a notificat în acest sens, în pline tensiuni cu Moscova privind situația din Ucraina.

Ambasada Rusiei a postat un videoclip cu plecarea „emoționantă” a diplomaților, care fac parte din cele 27 de persoane care trebuie să părăsească teritoriul american până la 30 ianuarie.

„Tovarășii noștri au plecat la cererea americanilor”

Nu era clar dacă toți cei 27 prezentați în videoclip au plecat, imaginile arătând oameni îmbrățișându-se și urcându-se într-un autobuz în timp ce alții fac semne de rămas bun.

„Astăzi este un eveniment foarte amar la ambasada noastră”, i-a spus ambasadorul rus Antoli Antonov unui reporter, în videoclip, potrivit unei traduceri a comentariilor sale.

„Tovarășii noștri au fost nevoiți, la cererea americanilor, să plece mai devreme decât era perioada prevăzută pentru care au venit aici”.

Rusia: Este echivalentul unei expulzări

Departamentul de Stat a spus că peste 50 de diplomați și familiile lor au fost nevoiți să părăsească SUA din cauza expirării vizelor, dar Rusia a spus că această decizie echivalează cu o expulzare, scrie New York Post.

„În septembrie, am fost invitați la Departamentul de Stat și am primit o listă de 55 de persoane”, a spus Antonov, potrivit traducerii.

„Unii dintre ei – 27 de persoane – trebuiau să plece și vor pleca până pe 30 ianuarie, iar 28 de persoane vor pleca până pe 30 iunie. Faptul că au fost expulzați… nu a fost menționat. Dar s-a spus că dacă acești oameni nu pleacă, atunci a doua zi (după termenul limită)  își vor pierde privilegiile diplomatice și ar putea fi arestați”.

Sancțiuni în oglindă

Luna trecută, Ministerul de Externe al Rusiei a reacționat ordonând angajaților ambasadei SUA la Moscova să plece până la sfârșitul acestei luni.

Relațiile diplomatice dintre cele două țări au devenit din ce în ce mai tensionate în ultimii ani, după ingerințele Rusiei în alegerile din SUA și anexarea ilegală a Crimeei.

Rusia a masat trupe și echipamente în apropierea graniței cu Ucraina, o mișcare pe care mulți cred că este precursoare a unei invazii. Președintele Joe Biden a promis sancțiuni economice din partea SUA și a aliaților săi dacă Rusia va invada Ucraina.

Washington a trimis Kievului ajutoare militare în valoare de 200 de milioane de dolari și a pus în alertă 8.500 de militari pentru a ajuta Forța rapidă de răspuns a NATO înaintea posibilului atac al Rusiei.

author avatar
Tudor Borcea
854 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger