AcasăȘTIRI EXTERNEDiplomația harakiri sau când America bate toba războiului și în Asia

Diplomația harakiri sau când America bate toba războiului și în Asia

Diplomația harakiri sau când America bate toba războiului și în AsiaSUA trimit un nou "junghi" în costa ruşilor: 18 bărci de patrulare!

Recenta vizită întreprinsă de Joe Biden în Asia de Sud-Est trebuia să fie ocazia perfectă pentru o lecție de politică externă oferită de unul dintre cei mai mare diplomați americani ai ultimelor decenii. Lumea se aștepta la cinci zile de profesionalism occidental predat de Joe Biden – promovare, în primul rând, a intereselor țărilor partenere, Japonia și Coreea de Sud.

Spre marea dezamăgire, POTUS a recitat textul ce i-a fost înmânat de CIA, NSA și Departamentul de Stat (mai nou, poreclit de ziariștii americani „Biroul de presă al industriei de armament”).

De fapt, Joe Biden a venit în Asia aducând vântul rece al războiului. POTUS s-a concentrat doar pe recrutarea soldaților care vor lupta pentru Washington într-un viitor conflict cu China și Coreea de Nord.

Diplomația harakiri, așa poate fi numită vizita delegației americane în regiunea indo-pacifică din Asia de Sud-Est.

Alianța militară trilaterală Japonia-Coreea de Sud-America

Alianța militară trilaterală Japonia-Coreea de Sud-America este declarația de război neoficială pe care SUA o fac Chinei.

Riscul de securitate regională a crescut din cauza ultimelor decizii luate de Casa Albă: politica privitoare la Coreea de Nord, alianța militară trilaterală Japonia-Coreea de Sud-SUA și declarația lui Joe Biden privind intervenția militară americană într-un posibil război Taiwan – China.

În peninsula coreeană, tensiunile sunt la cote maxime după ce Biden a acceptat cererea noului guvern conservator al premierului Yoon Suk-yeul de a întări puterea armatei sud-coreene, promițând Seului desfășurarea de active militare strategice (inclusiv arma nucleară)!

Iar alianța militară trilaterală Japonia-Coreea de Sud-America (JKUS) nu va aduce stabilitate în regiune, dimpotrivă! Să nu uităm că, în caz de război, Washingtonul poate comanda armata sud-coreeană, prin documentul OPCON, care conferă Americii acest drept.

Însă ceea ce este îngrijorător în această alianță militară JKUS are legătură cu posibilitatea prezenței trupelor nipone pe teritoriul coreean. Pentru coreeni, o astfel de posibilitate este un coșmar deoarece se știe că ambiția Japoniei de a guverna din nou Asia și în mod special toată peninsula Coreea este încă vie.

Coreea de Nord a reacționat violent la acest anunț lansând 13 rachete cu rază scurtă și medie, inclusiv patru rachete simultan, pentru a arăta că poate atinge mai multe ținte în același timp. Phenianul se simte amenințat de noile autorități de la Seul, acolo unde conservatorul Yoon este un anti-nord-coreean și pro-japonez declarat. În astfel de circumstanțe, aproape sigur Coreea de Nord va decide să se alăture blocului Rusia-China într-un eventual război Est-Vest.

Casa Albă asmute Taiwanul pe China

Și mai terifiant de atât a fost declarația lui Biden privind intervenția militară americană în cazul unui război Taiwan-China.

Chiar dacă la nivel declarativ SUA au recunoscut politica „O singură China”, de ani buni Washingtonul înarmează Taipeiul pregătindu-l pentru o confruntare armată cu Beijingul. Azi, insula Taiwan a devenit, așa cum spun ofițerii din intelligence-ul militar, un portavion fix care amenință China pe ușa din față.

Există cinci condiții care ar împinge Beijingului să intervină în Taiwan:

  • Declarația de independență a Taiwanului;
  • Tulburări interne în Taiwan;
  • Alianța militară a Taiwanului cu o țară străină;
  • Achiziționarea de către Taiwan a armelor de distrugere în masă (ADM);
  • Încălcarea consensului „O singură China”, recunoscut internațional din 1992.

Acum, există temeri că Washingtonul poate cere Japoniei să provoace o situație în care una dintre aceste condiții ar fi încălcată, iar niponii vor fi fericiți să accepte fiind visul grupului imperialiștilor condus de fostul premier Shinzo Abe (Neo-Meiji, NMRG) să bată China cu ajutorul Washingtonului și să aducă, din nou, domnia Japoniei peste acea regiune din Asia.

Amintiți-vă că Shinzo Abe neagă predarea Japoniei în 1945 și nu acceptă existența Curții Penale de război din Tokyo. Pentru a-și realiza visul, Japonia trebuie să distrugă China. Pentru a distruge China, Japonia are nevoie de o armată în adevăratul sens al cuvântului, nu doar de așa-numita armată de autoapărare. Pentru a face acest lucru, Japonia trebuie să modifice Constituția Păcii din 1948, în special controversatul articol 9.

Și iată cum, printr-o vizită atent pregătită în birourile CIA, America a bătut toba războiului atât de tare încât a răsunat în toate marile cancelarii de pe glob.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
9.932 afisari

3 COMENTARII

  1. Pai si americanii ce zic de chestia asta? Le convine sa fie bagati in asemenea razboi? Noi in Romania nu avem vreo legatura cu asta

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger