AcasăȘTIRI EXTERNEDiplomați și francmasoni au ajutat mafia italiană să spele bani în Elveția....

Diplomați și francmasoni au ajutat mafia italiană să spele bani în Elveția. Cosa Nostra, ‘Ndrangheta și legăturile cu Vaticanul

Diplomați și francmasoni au ajutat mafia italiană să spele bani în Elveția. Cosa Nostra, 'Ndrangheta și legăturile cu Vaticanul / Foto: printscreen

Diplomați și francmasoni ar fi ajutat mafia italiană să spele sume importante de bani în Elveția, susține un mafiot într-un proces împotriva Cosa Nostra și a ‘Ndrangheta.

Mafia câștigă sume incredibile de bani din principala sa activitate, traficul de droguri, iar acest lucru are repercusiuni chiar și în Elveția. Potrivit CH Media, în 2007 au fost spălate în Elveția lire italiene în valoare de aproximativ 500 de milioane de franci elvețieni.

Problema „lirelor rămase”

După introducerea monedei euro în 2002, mafia italiană a avut la dispoziție o mare cantitate de lire, vechea monedă a peninsulei. „Clanurile nu reușiseră să le schimbe în euro”, explică fostul mafiot „Cosimo V.” (nume protejat).

În prezent, martorul depune mărturie într-un apel împotriva ‘Ndrangheta calabreză și Cosa Nostra siciliană. În primă instanță, doi lideri ai organizațiilor criminale au fost condamnați la închisoare pe viață.

Cosimo V. a participat la investigații în calitate de martor. Dar el însuși fusese arestat în 2009 în timpul unei operațiuni antimafia majore împotriva clanului Molè. Pentru că a cooperat imediat cu justiția, a reușit să obțină o reducere a pedepsei, scrie Blick.

A deținut o poziție înaltă în cadrul organizației criminale, precum și într-o lojă masonică (un mic grup local de francmasoni). Potrivit anchetatorilor, este considerat un martor credibil.

Potrivit lui Cosimo V., o influentă societate secretă cu o rețea mondială a preluat de la mafie problema lirelor rămase. Un „sistem Ugolini” urma să transforme cele 500 de miliarde de lire „murdare” în euro curați.

Elementul central al acestui sistem era o lojă masonică secretă numită „La Fenice”, fondată în anii 1980 de contele Giacomo Maria Ugolini. Contele a trăit în Egipt în calitate de ambasador al micului stat San Marino. El ar fi servit apoi ca un releu între mafie, lojile masonice neregulate, serviciile secrete, politică și Vatican. Timp de decenii, această rețea ar fi organizat fraude internaționale și manipulări politice.

O mașină diplomatică pentru a transporta banii în Elveția

Cosimo V. a declarat că lirele italiene au fost transportate în Elveția și depozitate în băncile locale. Acest lucru a fost făcut de un om care a fost anterior ambasador al Nicaraguei la Sfântul Scaun. Martorul a asigurat că a fost prezent atunci când acțiunea a fost planificată și pregătită. Banii au fost transportați mai întâi din Calabria la Roma, de unde ambasadorul i-a luat și i-a transportat în Elveția.

„A folosit un vehicul diplomatic, un Audi A4, pentru a aduce banii în Elveția”, a declarat Cosimo V. în timpul interogatoriului.

Fostul mafiot nu era doar membru al lojii masonice secrete, ci și mare maestru al unei loji obișnuite din Calabria. Cosimo V. deținea o companie de logistică și, astfel, permitea mafiei accesul la portul Gioia Tauro, prin care trecea în special traficul de droguri. De asemenea, a fost un confident al șefului mafiot Rocco Molè, care a fost ucis în 2008. Molè ar fi comandat și operațiunea de spălare a 500 de miliarde de lire italiene.

Potrivit lui Cosimo, Elveția a fost aleasă datorită sistemului său bancar renumit și discret. Un alt motiv pare să fi fost important, după cum confirmă ancheta CH Media: fiul ambasadorului nicaraguan era acreditat la ONU și la Organizația Mondială a Comerțului dela Geneva, la acea vreme.

author avatar
Tudor Borcea
973 afisari

1 COMENTARIU

  1. Asta fac peste tot fie ceor fi e reteta universala cu final in elvetia cea secreta unde duc toți banii furat!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger