AcasăȘTIRI EXTERNE„Dictatura Covid-19” și Facebook au început războiul cu nepotul fostului președinte Kennedy

„Dictatura Covid-19” și Facebook au început războiul cu nepotul fostului președinte Kennedy

„Dictatura Covid-19” și Facebook au început războiul cu nepotul fostului președinte Kennedy / Foto: printscreen

Facebook și Instagram au suprimat conturile unei puternice organizații americane anti-vaccin, Children’s Health Defense, condusă de Robert Kennedy Jr, nepotul fostului președinte american, care este acuzată că a încălcat în mod repetat regulile acestor rețele de socializare.

Compania mamă a Facebook și Instagram, Meta, a eliminat de pe ambele platforme conturile influentei organizații americane anti-vaccin Children’s Health Defense (CDH), condusă de Robert Kennedy Jr, nepotul fostului președinte John Fitzgerald Kennedy.

„Politicile draconice ale guvernului”

„Am eliminat conturile Instagram și Facebook în cauză pentru încălcări repetate ale politicilor noastre privind Covid-19”, a explicat joi,  Aaron Simpson, un purtător de cuvânt al Meta.

CDH, care critică siguranța vaccinurilor anti-Covid-19, acuză Meta de nerespectarea dreptului său la libertatea de exprimare prin alinierea cu autoritățile sanitare americane, scrie Le Monde.

„Facebook acționează aici ca un reprezentant al cruciadei guvernului federal pentru a reduce la tăcere orice critică a politicilor draconice ale guvernului”, a declarat într-un comunicat fondatorul organizației, Robert Kennedy Jr, o figură de prim rang în facțiunea americană anti-vaccin.

CDH susține că are „sute de mii” de abonați pe aceste două conturi și a împărtășit în declarația sa capturi de ecran care arată ștergerea acestor conturi pentru „dezinformare”.

Potrivit CDH, interdicția ar putea avea legătură cu un proces pe care organizația l-a intentat împotriva Meta pentru cenzură la o instanță federală. Canalul YouTube al CDH fusese eliminat în septembrie 2021.

Meta, care este criticată în mod regulat pentru că răspândește dezinformare, încearcă, de la alegerile prezidențiale americane din 2020, să se îndepărteze de conținutul politic pentru a se concentra pe schimburi între prieteni și comunități de interese.

 

author avatar
Tudor Borcea