AcasăȘTIRI EXTERNEDIALOG INCREDIBIL Vladimir Putin - Antonio Guteres! Secretarul general ONU, „atacat” de...

DIALOG INCREDIBIL Vladimir Putin – Antonio Guteres! Secretarul general ONU, „atacat” de liderul Rusiei cu „precedentul Kosovo”!

António GuterresDIALOG INCREDIBIL Vladimir Putin - Antonio Guteres! Secretarul general ONU, „atacat” de liderul Rusiei cu „precedentul Kosovo”!

Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a primit marţi pe șeful ONU, Antonio Guterres, la Moscova, pentru a discuta despre criza din Ucraina.

Cei doi lideri au discutat despre situație, Putin explicându-i șefului ONU motivele pentru care Rusia a lansat operațiunea militară împotriva țării vecine la sfârșitul lunii februarie.

Decizia Moscovei de a recunoaște republicile separatiste Donețk și Luhansk s-a bazat pe precedentul Kosovo, stabilit de tribunalul susținut de ONU, i-a transmis Putin lui Guterres.

Îmi amintesc foarte bine decizia Curții Internaționale de Justiție, care prevede că, în exercitarea dreptului la autodeterminare, un teritoriu al unui stat nu este obligat să ceară autorizație pentru a-și declara suveranitatea autorităților centrale ale țării – vladimir Putin

Putin a amintit de principiul autodeterminării popoarelor

Guterres a subliniat că ONU încă nu recunoaște Kosovo ca entitate independentă, considerându-l parte a Serbiei. Totuși, Putin a punctat că precedentul legal există în continuare, mai cu seamă că statul Kosovo a primit o largă recunoaștere în Occident.

Atât de multe state din întreaga lume, inclusiv adversarii noștri occidentali, au făcut acest lucru în ceea ce privește Kosovo. Kosovo este recunoscut de multe state occidentale. Kosovo este recunoscut ca stat independent. Am făcut același lucru și față de republicile Donbass” – Vladimir Putin

Vladimir Putin a adăugat, apoi, că republicile au cerut Moscovei asistență militară – pe care Rusia a oferit-o în deplină conformitate cu Carta ONU, scrie goodwordnews.com.

author avatar
Andreea Vlad
855 afisari

4 COMENTARII

  1. Ziare.com UN SITE CE INSTIGA LA URA , CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI , JEGURI PATENTATE , PLEAVA JURNALISMULUI DE CEA MAI JOASA SPETA , COLABORATORI VIERMANOSI , DEJECTII UMANE .GUNOAIE INFECTE
    SLUGILE CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA SI AU INDATORAT-O PENTRU SECOLE . JEGURI IMPUTITI DE FALSI JURNASITI DE PE ZOAIE.com , TOTI ROMANII SA-SI BORASCA TOATA MALAHIA IN GURILE VOASTRE SI FAMILIILOR VOASTRE DE MURITORI DE FOAME .

  2. I-auzi brâul, in har-cov se cântă de dimineață până dimineață imnul maghiar :
    ” UN TERITORIU AL UNUI STAT NU ESTE OBLIGAT SĂ CEARĂ AUTORIZAȚIE PENTRU A-ȘI DECLARA SUVERANITATEA AUTORITĂȚILOR CENTRALE ALE ȚĂRII „

  3. O idioțenie cât casa! Asta ar însemna atomizarea și dizolvarea statelor. Cel mai bun exemplu: „popoarele” din Donbas, Luhansk sau Transnistria. S-au trezit așa, peste noapte, că sunt popoare, că au state cu teritoriu și granițe, ba că mai vor să fie și independente. Contrar toturor normelor de drept internațional. Nota bene pentru România: nu a recunoscut și nu recunoaște nici autonomia Kosovo.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger