AcasăȘTIRI EXTERNECe boală are Aleksei Navalnîi! Medicii i-au pus diagnosticul! Decizie definitivă în...

Ce boală are Aleksei Navalnîi! Medicii i-au pus diagnosticul! Decizie definitivă în privința transferului în Germania

Aleksei Navalnîi

Medicii ruși au pus un prim diagnostic în cazul lui Aleksei Navalnîi, criticul președintelui rus Vladimir Putin. Acesta suferă de o boală metabolică, spun ei, potrivit Reuters. Șeful spitalului siberian afirmă că tocmai această boală este cauza glicemiei scăzute pe care o are politicianul.

Doctorul Aleksandr Murahovski, de la spitalul din Omsk, unde este internat Navalnîi, a mai spus că pe hainele şi degetele acestuia au fost găsite urme de substanţe chimice industriale. Anterior, unul dintre medicii spitalului, Anatoli Kalinincenko, a declarat că „nicio otravă” nu a fost descoperită în organismul lui Aleksei Navalnîi, informează Reuters.

Presa rusă relata că o ambulanță aeriană din Germania ar fi urmat să-l preia, potrivit dorinței familiei, deoarece spitalul din Omsk este sub-dotat. Familia vrea să-l transporte la un spital din afara Rusiei, însă directorul unității sanitare a precizat că pacientul nu este transportabil și, în consecință, nu va aproba transferul acestuia. Medicii care îl tratează în Omsk, Siberia, au declarat că starea lui s-a îmbunătățit puțin peste noapte, dar viața lui era încă în pericol.

Kremlinul susține că nu are nicio implicare

Decizia spitalului a fost catalogată de purtătorul de cuvânt al lui Navalnîi drept „atentat la viața” acestuia, fiind calificată ca fiind de natură politică, şi nu medicală, urmărindu-se ca toxinele să iasă din corp şi să nu mai poată fi detectate. „Această decizie, desigur, nu a fost luată de ei (n.r. de medici), ci de Kremlin”, a spus Yarmysh.

Cu toate acestea, Kremlinul a dat asigurări vineri, prin purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, că refuzul transferului lui Navalnîi în străinătate este o decizie „pur medicală”. Peskov a mai spus că medici germani au sosit vineri în Rusia şi au fost invitaţi să se alăture medicilor ruşi care îl tratează pe Navalnîi.

Principalul opozant al lui Vladimir Putin se află în comă de joi dimineață după ce i s-a făcut rău în avionul care îl aducea din Siberia la Moscova. Anturajul său este de părere că opozantul ar fi fost otrăvit cu o substanță strecurată în ceaiul băut pe aeroport cu puțin timp înainte de decolare.

author avatar
Andreea Vlad
504 afisari

2 COMENTARII

  1. Vedeti.
    Din cauza asta e nevoie de alegeri libere si de primenirea si schimbarea clasei politice si in Rusia si in Belarus. Chiar daca Putin sau Kremlin nu au o implicare directa, anumite mafii politice din sistem alaturi de servicii pot declina implicarea inofensiva a lor in crime. A se vedea impuscarea liderului opoziției Nemtov langa Kremlin acum catva ani. Acum Navalni. Ce sa creada un european un rus de rand sau un american? Evident. Ca i-a ucis domnul Putin.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger