AcasăȘTIRI EXTERNEDezvăluiri The Washington Post: FBI a căutat documente clasificate din domeniul nuclear...

Dezvăluiri The Washington Post: FBI a căutat documente clasificate din domeniul nuclear la reşedinţa lui Trump de la Mar-a-Lago

Donald TrumpDezvăluiri The Washington Post: FBI a căutat documente clasificate din domeniul nuclear la reşedinţa lui Trump de la Mar-a-Lago

Agenții federali americani căutau documente referitoare la armele nucleare când au percheziționat casa fostului președinte Donald Trump din Florida în această săptămână, a informat joi Washington Post.

Aceştia nu au oferit detalii suplimentare pentru The Washington Post despre „ce tip de informaţii căutau agenţii” sau dacă au fost recuperate astfel de documente.

Donald Trump ar fi furat de la Casa Albă documente secrete legate de arme nucleare

Departamentul de Justiție al SUA a cerut, joi, unui judecător să facă public mandatul care a autorizat percheziția FBI a lui Mar-a-Lago, după ce Trump, un republican, a descris-o drept o răzbunare politică.

Căutarea a făcut parte dintr-o investigație pentru a stabili dacă Trump a luat ilegal înregistrări de la Casa Albă când și-a încheiat mandatul în ianuarie 2021, unele dintre ele despre care Departamentul de Justiție le consideră clasificate.

Cele 15 cutii conţineau unele documente care făceau parte din programele speciale de acces (SAP), o clasificare care include protocoale pentru a limita semnificativ cine ar avea acces la informaţii, potrivit unei surse care cunoaşte ceea ce Arhivele au descoperit în cutii.

Donald Trump, audiat de procurori

Deşi procurorul general Merrick Garland, numit personal de președintele democrat Joe Biden, a refuzat să împărtăşească detalii specifice despre percheziţie, el a spus joi că a „aprobat personal” decizia de a solicita un mandat pentru percheziţia casei lui Trump din Florida.

„Departamentul nu ia o astfel de decizie cu uşurinţă. Acolo unde este posibil, este o practică standard să se caute mijloace mai puţin intruzive ca alternativă la o căutare şi să se limiteze la orice căutare care este întreprinsă”, a spus Garland într-o conferinţă de presă.

O sursă familiarizată cu chestiunea a spus că FBI a recuperat aproximativ 10 cutii de pe proprietatea lui Trump în timpul percheziției. Trump a cerut restituirea imediată a documentelor confiscate.

Trump a fost în mod deosebit interesat de arsenalul nuclear al SUA în timp ce a fost la Casa Albă și s-a lăudat că este la curent cu informații extrem de secrete.

author avatar
Andreea Vlad