Cauta

DEZVĂLUIRI. Cum vinde Rusia petrol în Statele Unite! Americanii îl plătesc în avans pe Putin pentru țițeiul livrat!

DEZVĂLUIRI. Cum vinde Rusia petrol în Statele Unite! Americanii îl plătesc în avans pe Putin pentru țițeiul livrat!

Liderii Uniunii Europene au făcut un pas important în lupta economică împotriva Moscovei pentru invadarea Ucrainei, acceptând să blocheze 90% din importurile de petrol rusești până la sfârșitul anului.

Sancțiunile europene sunt cele mai dure de până acum. Și totuși, furnizorii și rafinăriile rusești au găsit o metodă incredibilă să scoată petrolul pe piață, ascunzându-i originile.

Petrolul rusesc, transferat între nave pe mare

Americanii încă folosesc țițeiul rusesc, în ciuda faptului că SUA au anunțat că importul din Rusia este interzis. O investigație The Wall street Journal arată că petrolul rușilor a ajuns și luna trecută în New York și New Jersey.

Petrolul rusesc a fost transportat prin Canalul Suez și peste Atlantic de la rafinării indiene, care au cumpărat petrol rusesc, conform înregistrărilor de transport maritim, a datelor Refinitiv și a analizei Centrului de cercetare pentru energie și aer curat din Helsinki.

Pentru că Statele Unite au interzis importurile de petrol rusesc, comercianții ascund originile petrolului rusesc pentru a-l menține în circulație. Acesta este ascuns în amestecuri de produse rafinate, cum ar fi benzina, motorina și substanțele chimice.

De asemenea, petrolul este transferat între nave pe mare. Transferurile au loc în Marea Mediterană, în largul coastelor Africii de Vest și a Mării Negre.

Rusia, al șaselea cel mai mare furnizor de petrol în SUA

În martie, Rusia a urcat pe locul 6 în clasamentul celor mai mari furnizori de petrol din Statele Unite, de pe locul 9, aproape dublând livrările în termeni lunari la 4.218 milioane de barili, potrivit Energy Information Administration a Departamentului pentru Energie al SUA (EIA).

Australia, Marea Britanie, Canada și Statele Unite au interzis importurile de petrol rusesc imediat după invazia rusă din Ucraina, în timp ce națiunile G7, precum Japonia, s-au alăturat și ele embargoului pe 8 mai sau s-au angajat să renunțe treptat la țițeiul din Siberia.

Ultimele stiri

  • Alegeri locale şi europarlamentare 2024 tragice. Un bărbat de 45 de ani a murit în secţia de votare! Ce au descoperit poliţiştii
  • Tehnologia se laudă cu jucători mai puternici: agenți de inteligență artificială
  • Cum plănuiește Putin să finanțeze un război veșnic în Ucraina
  • Tocmeală pe transformarea voturilor în bani și putere
  • Nea Traian o fi ținut cu Perversu’ sau cu Betty-sor?
  • Donație ”cu cântec” din Rezerva de Stat. Au golit stocurile și le-au dus la căminele de bătrâni
  • Rezultate Exit Poll ora 10:00 pentru Primăria Capitalei. S-a aflat, pe surse, ce procente au obţinut Nicușor Dan, Sebastian Burduja, Gabriela Firea și Piedone
  • Cod roșu de avarie la buget. Se suspendă procesele în instanță pentru plata salariilor și pensiilor
  • Agențiile din UE ne liniștesc. După ce va crește galopant, prețul energiei va fi mai mic în 2050
  • Veşti incredibile: pensionarii care se retrag cu 13 ani mai devreme, dar primesc şi bani în plus la recalculare
  • Exit mobile version