AcasăȘTIRI EXTERNEDEZVĂLUIRI. Cum a blocat FBI publicarea informațiilor sensibile din laptopul lui Hunter...

DEZVĂLUIRI. Cum a blocat FBI publicarea informațiilor sensibile din laptopul lui Hunter Biden. Mark Zuckerberg a spus totul!

DEZVĂLUIRI. Cum a blocat FBI publicarea informațiilor sensibile din laptopul lui Hunter Biden. Mark Zuckerberg a spus totul! (foto: captură Twitter/ Minds)

Mark Zuckerberg a dat din casă și a ieșit cu dezvăluiri incendiare! CEO-ul Facebook a lăsat să se înțeleagă că FBI-ul a cerut cenzurarea pe platforma de socializare a subiectelor ce țineau de laptopul lui Hunter Biden, fiul actualului număr 1 în Statele Unite, înainte de alegerile prezidențiale de acum doi ani.

Directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, a dezvăluit că FBI a abordat Facebook avertizând platforma despre „propaganda rusă” înainte de povestea-bombă cu laptopul lui Hunter Biden, potrivit foxnews.com. Totul, înainte de alegerile prezidențiale din 2020.

Apărând în ediția de joi a „The Joe Rogan Experience”, Zuckerberg a fost întrebat despre suprimarea de către Facebook a scrierilor din New York Post care aruncau lumină asupra asupra afacerilor umbrite ale fiului candidatului de atunci Joe Biden.

Întrebarea a venit în contextul în care, din câte consemnează Fox News, în ultimele săptămâni ale alegerilor prezidențiale din 2020, atât Big Tech, cât și mass-media liberală au suprimat dezvăluirile-bombă care au apărut de pe laptopul lui Hunter Biden.

Ce a făcut diferit Facebook față de Twitter

În primă fază, Zuckerberg a ținut să sublinieze că Facebook a ales „o cale diferită” decât Twitter, care a cenzurat complet raportarea din Post, în timp ce Facebook și-a limitat acoperirea pe platformă. „FBI, cred, practic a venit la noi – (la) unii oameni din echipa noastră și au spus: „Hei, ca să știți, ar trebui să fiți în alertă maximă… Ne-am gândit că a existat multă propagandă rusă la alegerile din 2016. Avem la cunoștință că, practic, este pe cale să fie un fel de asemănător cu asta. Așa că fiți vigilenți”, a spus Zuckerberg.

Co-fondatorul rețelei de socializare a insistat, însă, că utilizatorii Facebook au putut să partajeze materialul publicației despre laptopul Hunter Biden, chiar dacă „programul lor de verificare a faptelor terță parte” cerceta dacă este vorba despre dezinformări, recunoscând că „mai puțini oameni l-au văzut decât ar fi fost altfel”.

Când a fost întrebat dacă a existat vreun „regret” în legătură cu suprimarea unei povești care s-a dovedit a fi reală, Zuckerberg a răspuns: „Da, da”, potrivit aceleiași surse.

 

author avatar
Andrei Coman