AcasăȘTIRI EXTERNEDezvăluiri cu ecou în lumea întreagă, după o investigație jurnalistică de proporții....

Dezvăluiri cu ecou în lumea întreagă, după o investigație jurnalistică de proporții. „Echipa Jorge”, demascată! Ce detalii ies la lumină

sursa foto: ziare.com

O investigație internațională, la care au luat parte peste 100 de jurnaliști, soate la iveală detalii bombă. Ce s-a aflat despre „Team Jorge” („Echipa Jorge”)?

O echipă de israelieni şi-a oferit serviciile pentru a manipula peste 30 de scrutine în întreaga lume, folosind ca metode hacking-ul, sabotajul şi dezinformarea automatizată pe reţelele sociale, indică o investigaţie internaţională la care au participat peste 100 de jurnalişti, relatează The Guardian şi Le Monde, conform stiripesurse.ro.

Sursa citată dezvăluie că se vorbește despre o vastă activitate de dezinformare pe care ar desfăşura-o o firmă israeliană. În fruntea unității se află Tal Hanan, un fost agent al forţelor speciale israeliene în vârstă de 50 de ani, care în prezent lucrează în domeniul privat sub pseudonimul „Jorge”. Investigaţiile jurnaliştilor par să contureze faptul că de peste două decenii el a lucrat pe ascuns şi s-ar fi implicat în alegerile din diferite ţări.

Cum au fost demascați

Hanan şi unitatea sa, despre care s-a aflat că folosește numele de cod „Team Jorge”, au fost demascaţi prin intermediul unor operaţiuni sub acoperire şi a unor documente care au fost dezvăluite unui consorţiu internaţional format din 100 de jurnalişti, conform sursei menționate. Acest consorțiu jurnalistic a inclus reporteri de la 30 de instituţii media prestigioase, printre care „Le Monde”, „The Guardian”, „Der Spiegel” şi „El País”.

Despre agenţia israeliană despre care se vorbește că ar fi specializată în dezinformare s-a mai aflat că îşi vinde serviciile în întreaga lume. Jurnaliştii de investigaţie au reuşit să se întâlnească cu un responsabil al acestei companii israeliene, cunoscute sub numele de „Team Jorge”. Care le-a spus că poate crea automat conturi online false, poate genera automat conţinut pe reţelele sociale sau poate sparge e-mailuri sau conturi Telegram, cu scopul de a influenţa campaniile electorale.

Pachet software sofisticat – Aims

Mai mult, investigaţia scoate la lumină detalii despre modul în care dezinformarea este folosită ca armă de Team Jorge, care gestionează un serviciu privat ce se oferă să interfereze pe ascuns în alegeri fără să lase urme. Dezvăluirile din această anchetă jurnalistică de amploare nu se opresc, însă, aici. Hanan le-a spus reporterilor sub acoperire că serviciile sale sunt disponibile pentru agenţiile de informaţii, campaniile politice şi companiile private care doresc să manipuleze în secret opinia publică. Acesta a mai declarat că a avut contracte în Africa, America de Sud şi Centrală, SUA şi Europa.

Unul dintre serviciile cheie ale echipei Jorge este un pachet software sofisticat, Advanced Impact Media Solutions, sau Aims, care controlează mii de profiluri false pe Twitter, LinkedIn, Facebook, Telegram, Gmail, Instagram şi YouTube, conform sursei citate.

author avatar
Andrei Coman
1.319 afisari

1 COMENTARIU

  1. 1. TOATE TARILE SUNT CORPORATII! Înregistrate la DUN.
    2. Președinții sunt nominalizați de către bordul de conducere/proprietar, nu de oameni prin vot!
    3. Constituția NU SE APLICA INTR-O CORPORATIE! Se poate aplica doar într-o republică Constitutională, ca pe vremea lui Ceausescu.
    4. Oamenii acum sunt PROPRIETATEA CORPORATIEI, nici nu sunt considerati vii, ci persoane adică o entitate pe hârtie, un nr. CNP, entităti moarte.
    5. Oamenii vii se pot revolta, dar nu vor fi auziți si nici văzuți de corporație! Cu exceptia când protestele sunt organizate de corporație, ca să schimbe legi, pentru iluzia de libertate si democrație.
    6. Politia este forța de ordine internă a corporației, există doar ca să apere corporatia , bordul împotriva oamenilor marfă/CNP. Armata este tot o corporatie, care apară interesele externe ale corporatiei, și marfa/oamenii CNP, să nu fie acaparată de alta corporatie.
    7. Justitia actuală, adica legea admiralitătii nu există pentru oamenii marfă/CNP, legile sunt colorate, interpretate de agentii corporatiei ( avocatii BAR), în interesul corporatiei.
    8. Nu există războaie între corporatii, ci doar interventii militare, fără declaratie de război sau conditii de capitulare! Deci orice tratative de pace sunt minciuni
    9. Toti oamenii sunt mici trusturi de la nastere, dar pt că nu avem certificatul de născut viu, atunci fiind morti, am pierdut calitatea de beneficiar al trustului către CORPORATIA ȚARĂ, pentru că în legea maritimă orice barcă fără căpitan este capturată, de aceea, dacă devii suveran, atunci barca /trustul tău are căpitan si vei avea dreptul la comert cu ceilalți, păstrând roadele muncii tale, nu vei plati taxe si dări, si vei avea parte de cota din venitul national/ capitalui corporatiei țară.
    România este o corporație înființată în 30 martie 1991 sub președintele Ion Iliescu: https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/64951

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger